Korkeakouluharjoittelu Suomen Washingtonin-suurlähetystön maakuvatiimissä (viestintä ja kulttuuri)

Yhdysvallat on Suomelle entistä tärkeämpi liittolainen, yhteistyökumppani ja markkina-alue. Samalla Suomeen kohdistuu Yhdysvalloissa aiempaa suurempaa mielenkiintoa.

Kuva: Steven Hodel / Pixabay

Washingtonin suurlähetystön maakuvatiimin harjoittelijana pääset aitiopaikalle edistämään Suomen strategisia tavoitteita viestinnän ja maakuvatyön keinoin, sekä työskentelemään yhdessä Suomen keskeisimmistä suurlähetystöistä.

Harjoittelu tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua Yhdysvaltojen mediakenttään, politiikkaan, ja hallintoon, sekä Suomen maakuvatyöhön Yhdysvalloissa. Pääset myös kokemaan, miten suurlähetystö tukee suomalaisten yritysten menestystä USA:ssa.

Harjoittelija työskentelee viestintää, mediasuhteita ja kulttuurin keinoin tehtävää maakuvatyötä hoitavassa tiimissä, mutta pääsee tekemään työtä myös muiden tiimien ja paikallisten kumppaneiden kanssa. Harjoittelijana olet tärkeä osa tiivistä tiimiä, jossa jokaisen näkemyksiä arvostetaan. Saat työtehtäviisi ohjausta tiimijäseniltä läpi harjoittelusi.

Harjoittelijan tehtäviin kuuluu avustaminen maakuvahankkeiden suunnittelussa, mediasuhteissa, sosiaalisen median sisällöntuotannossa ja muussa viestinnässä, sekä kulttuuri- ja maakuvatapahtumien suunnittelussa, järjestelyissä ja markkinoinnissa. Lisäksi tulevat muut esihenkilön määräämät tehtävät.

Haemme harjoittelijaa ajanjaksoille:

  • 1.4.–30.6.2024
  • 1.7.–30.9.2024
  • 1.10.–30.12.2024

Hakijoilta toivotaan viestinnän, journalismin tai markkinoinnin opintoja, tai vastaavasti muita opintoja ja tehtävän kannalta relevanttia osaamista sekä kiinnostusta viestintään, maakuvatyöhön ja Suomen USA-suhteisiin. Hakijalta odotetaan selkeää kirjallista ilmaisua, oma-aloitteisuutta, järjestelmällisyyttä ja joustavuutta. Hakijalta edellytetään erinomaista suomen ja englannin kielen taitoa sekä hyviä tiimi- ja yhteistyötaitoja. Sosiaalisen median ja digitaalisen viestinnän välineiden hallinta lasketaan eduksi.

Harjoittelupaikan hakeminen

Hae harjoittelupaikkaa lähettämällä suomenkielinen motivaatiokirje ja CV viimeistään 26.11. osoitteeseen [email protected]. Otsikoi hakemuksesi: ”Harjoitteluhakemus WAS MKT: Etunimi Sukunimi”.

Merkitse hakemukseen myös ajanjakso tai useampi, jolle haet.

Suurlähetystö ottaa huomioon vain sellaiset hakemukset, joissa harjoittelijalla on oikeus oppilaitoksensa harjoittelutukeen vähintään kahdeksi kuukaudeksi. Kolmannen kuukauden voi kustantaa suurlähetystö.

Korkeakouluharjoittelijoille maksetaan Kelan työssäoloehdon täyttävä vähimmäispalkka, joka vuonna 2023 on 1331 euroa. Harjoittelijan tulee itse hankkia edestakaiset lennot ja majoitus harjoittelun ajaksi. Washingtonin asumis- ja elinkustannukset ovat korkeat. Työnantaja kustantaa viisumin.

Tehtävään ehdolla olevasta tehdään hakijan suostumuksella turvallisuusselvitys (laki turvallisuusselvityksistä 726/2014). Turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteesta http://supo.fi/turvallisuusselvitykset.

Käsittelemme meille antamiasi henkilötietojasi luottamuksellisesti ja EU:n tietosuojalainsäädännön mukaisesti. Emme siirrä tai luovuta tietojasi eteenpäin ilman perusteltua ja lainmukaista syytä. Tutustu tietosuojakäytäntöömme osoitteesta um.fi/tietosuoja-ulkoasiainhallinnossa. Hakemalla tehtävään hyväksyt tietosuojakäytännön ja annat suostumuksesi henkilötietojeni käsittelyyn.

 

Lisätietoja

Pasi Rajala, Lehdistövirkamies ([email protected])