Osoitteenmuutoksesta ilmoittaminen väestötietojärjestelmään

Jos olet Suomen kansalainen ja asut ulkomailla, sinun on lähetettävä Digi- ja väestötietovirastoon ilmoitus osoitetietojesi muuttumisesta.

On tärkeää, että osoitetiedot ovat ajan tasalla. Esimerkiksi asevelvollisuuteen liittyvät vapautuspäätökset samoin kuin sopimustulkinnat perustuvat väestötietojärjestelmän osoite- ja kansalaisuustietoihin. Voit saada ilmoituksen äänioikeudesta tai ilmoituksen uhasta menettää kansalaisuus vain, jos osoitetietosi ovat rekisterissä oikein.

Voit ilmoittaa ulkomailla tapahtuneesta osoitteenmuutoksesta joko suoraan Suomeen Digi- ja väestötietovirastoon (Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)tai edustustoon. Asiakirjojen välitys edustuston kautta on maksullinen palvelu.

Väestötietoilmoituksen välittämisestä Digi- ja väestövirastolle perimme palveluhinnaston mukaisen palvelumaksun. Katso hinnaston kohta ” Väestötietoilmoituksen välittäminen Digi- ja väestötietovirastolle”. Liitäthän asiakirjojen mukaan edustustolle (Embassy of Finland in Washington DC,  Consulate General of Finland in New York tai Consulate General of Finland in Los Angeles) osoitetun money orderin tai varmennetun shekin.