Diplomaattisuhteet 100 vuotta

Suomi-Finland Podcast

 

Suomen ja Yhdysvaltain diplomaattisuhteet juhlistavat 100 vuotista taivaltaan tänä vuonna. Sen kunniaksi Suomen Washingtonin-suurlähetystö tekee podcast-sarjaa englanniksi, jossa nostetaan esille suomalaisamerikkalaisia ja amerikansuomalaisia teemoja. Voit kuunnella jaksot SoundCloudista sekä Applen Podcast-applikaatiosta. 

Suurlähetystön viestintäkoordinaattori Satu Järveläinen keskustelee Suomi-Finland Podcastissa suomalaisten ja amerikkalaisten Suomen ystävien kanssa. Ensimmäinen jakso käsitteli Suomen puolustusta amerikansuomalaisen varusmiehen näkökulmasta, toisessa jaksossa kurkistimme Library of Congressin suomiarkistoihin, kolmas kertoo Kipinä-Kerhon tarinan ja neljäs jakso esittelee amerikkalaisen ja suomalaisen, jo eläköityneiden diplomaattien muistoja uraltaan. 

 

#FINUS100-somekampanja


Suomen Washingtonin-suurlähetystön sosiaalisen median kanavat ovat kevään 2019 aikana julkaisseet kuvia Yhdysvaltain ja Suomen yhteiseltä taipaleelta, juhlistaen 100 vuotta täyttäviä diplomaattisia suhteita Suomen ja Yhdysvaltojen välillä. 

#FINUS100-kampanja käy läpi huippuhetkiä 100 vuoden yhteistyön varrelta. Näihin kuuluvat niin poliittiset tapaamiset kuin kulttuuriset kohtaamisetkin. Suomessa muistetaan esimerkiksi presidenttipari Reaganin vierailu Helsinkiin vuonna 1988, ja Paavo Nurmen USA:n kiertue 1920-luvulla. Muita tähtihetkiä ovat esimerkiksi Eero Saarisen arkkitehtuuriset saavutukset Yhdysvalloissa,  ja lähettiläs Bruce Oreckin hupaisat joulukortit.

Kampanjan juhlistaa Suomen ja Yhdysvaltojen vankkaa ja pitkäkestoista diplomaattista yhteyttä. Yhteisten muistojen läpikäyminen takaa hyvät suhteet seuraavallekin 100 vuodelle.

#FINUS100-kampanjaa voi seurata Facebookissa Suomen suurlähetystön ja Yhdysvaltojen suurlähetystön virallisilla sivuilla. Kuvia julkaistiin myös Twitterissä @FinnEmbassyDC ja @usembfinland. Kuvia voi löytää hakemalla hashtageja #FINUS100 tai #USFIN100. 

 

Valokuvanäyttely

 

Kampanja huipentui kiertävään valokuvanäyttelyyn, joka on esillä molemmissa maissa. Suomen Washingtonin-suurlähetystön lisäksi näyttelyä pääsee katsomaan New Yorkin ja Los Angelesin konsulaateissa sekä kunniakonsulaateissa ympäri Yhdysvaltoja.