Diplomaattisuhteet 100 vuotta

#FINUS100-somekampanja juhlistaa 100 vuotta täyttäviä diplomaattisia suhteita Suomen ja Yhdysvaltojen välillä! Joka päivä Suomen suurlähetystö Washington D.C.:ssä ja Yhdysvaltojen suurlähetystö Helsingissä postaavat kuvia, jotka ilmentävät maiden pitkäkestoisia suhteita.

#FINUS100-kampanjakuvat kattavat monenlaisia tapahtumia vuosien varrelta.
 

#FINUS100-kampanja käy läpi huippuhetkiä 100 vuoden yhteistyön varrelta. Näihin kuuluvat niin poliittiset tapaamiset kuin kulttuuriset kohtaamisetkin. Kaikki muistavat esimerkiksi presidenttipari Reaganin vierailun Helsinkiin vuonna 1988, ja Paavo Nurmen USA:n kiertueen 1920-luvulla. Muita tähtihetkiä ovat esimerkiksi Eero Saarisen arkkitehtuuriset saavutukset Yhdysvalloissa ja lähettiläs Bruce Oreckin hupaisat joulukortit.

Kampanjavideo

Kampanjan tarkoitus on juhlistaa Suomen ja Yhdysvaltojen vankkaa ja pitkäkestoista diplomaattista yhteyttä. Yhteisten muistojen läpikäyminen takaa hyvät suhteet seuraavallekin 100 vuodelle.

Kampanja huipentuu kiertävään valokuvanäyttelyyn, joka on esillä molemmissa maissa. Tarkat sijainnit ja ajankohdat ilmoitetaan myöhemmin.

#FINUS100-kampanjaa voi seurata Facebookissa Suomen suurlähetystön ja Yhdysvaltojen suurlähetystön virallisilla sivuilla. Kuvia julkaistaan myös Twitterissä @FinnEmbassyDC ja @usembfinland. Kuvia voi löytää hakemalla hashtageja #FINUS100 tai #USFIN100. Valikoituja kuvia postataan myös Instagramiin, @finnembassydc ja @usembfinland.