Washingtonin-suurlähetystön tehtävät

Suurlähetystö edustaa Suomea Yhdysvalloissa. Suurlähettiläs on tasavallan presidentin nimittämä Suomen virallinen edustaja Yhdysvalloissa.

Washingtonin-suurlähetystön tehtävänä on edistää laaja-alaisesti Suomen kansallisia intressejä Yhdysvalloissa. Suurlähetystö hoitaa poliittisia suhteita Suomen ja Yhdysvaltain välillä, tukee Suomen talouselämän ja yritysten mahdollisuuksia toimia Yhdysvaltain markkinoilla sekä edistää Suomen maakuvaa.   

Suurlähettiläs Mikko Hautala
Suurlähettiläs Mikko Hautala

Suurlähetystön tavoitteena on myös vahvistaa Yhdysvaltain ja Euroopan, erityisesti EU:n, suhdetta. Suomen tavoitteiden edistäminen kansainvälisen yhteistyön osalta on myös tärkeä tehtävä Yhdysvalloissa. 

Suomella on Yhdysvalloissa lisäksi New Yorkin ja Los Angelesin pääkonsulaatit. Niiden tehtäviin kuuluu toimia osavaltiotasolla ja erityisesti edistää kaupallisia suhteita sekä tarjota konsulipalveluja.

Suurlähetystö ja pääkonsulaatit pitävät kiinteää yhteyttä amerikansuomalaisten järjestöihin.

Suurlähetystö sijaitsee kauniissa suomalaisten arkkitehtien suunnittelemassa rakennuksessa Washington D.C.:ssä. Suurlähetystössä järjestetään paljon yleisötilaisuuksia, ja myös tutustumiskäynneistä on mahdollisuus sopia. Tällä hetkellä yleisötilaisuuksia ei järjestetä epidemiatilanteen vuoksi.

Tältä verkkosivulta sekä sosiaalisen median kanavistamme kuten Facebook-sivullamme(Linkki toiselle web-sivustolle.)Twitter(Linkki toiselle web-sivustolle.)- sekä Instagram(Linkki toiselle web-sivustolle.)-tileiltämme on saatavilla lisätietoa suurlähetystön toiminnasta ja palveluista sekä monenlaista tietoa myös Suomesta.  

Olemme iloisia kiinnostuksestanne!

 

Mikko Hautala
Suurlähettiläs

Suurlähettiläs Mikko Hautalan bio (englanniksi)