Washingtonin-suurlähetystön tehtävät

Suurlähetystö edustaa Suomea Yhdysvalloissa. Suurlähettiläs on tasavallan presidentin nimittämä Suomen virallinen edustaja Yhdysvalloissa.

Suomen Washingtonin-suurlähettiläs Kirsti Kauppi
Suurlähettiläs Kirsti Kauppi. 
Kuva: Willis Bretz 
 

Washingtonin-suurlähetystön päätehtävänä on edistää Suomen ja Yhdysvaltain suhteita laaja-alaisesti.  Tähän kuuluvat niin poliittiset ja taloussuhteet kuin yhteydet kulttuurin, tieteen, tutkimuksen, järjestöjen ja kansalaisten välillä.

Suurlähetystön tavoitteena on myös vahvistaa Yhdysvaltain ja Euroopan, erityisesti EU:n, suhdetta. Suomen tavoitteiden edistäminen kansainvälisen yhteistyön osalta on myös tärkeä tehtävä Yhdysvalloissa.

Suomella on Yhdysvalloissa lisäksi kaksi pääkonsulaattia, New Yorkissa ja Los Angelesissa, joiden tehtäviin kuuluu toimia osavaltiotasolla ja erityisesti edistää kaupallisia suhteita sekä tarjota konsulipalveluja.

Suurlähetystö ja pääkonsulaatit pitävät kiinteää yhteyttä amerikansuomalaisten järjestöihin.

Suurlähetystö sijaitsee kauniissa suomalaisten arkkitehtien suunnittelemassa rakennuksessa Washington D.C.:ssä. Suurlähetystössä järjestetään paljon yleisötilaisuuksia, ja myös tutustumiskäynneistä on mahdollisuus sopia.

Tältä verkkosivulta sekä sosiaalisen median kanavistamme kuten Facebook-sivullammeTwitter- sekä Instagram-tileiltämme on saatavilla lisätietoa suurlähetystön toiminnasta ja palveluista sekä monenlaista tietoa myös Suomesta.  

Olemme iloisia kiinnostuksestanne!

Kirsti Kauppi
Suurlähettiläs