New Yorkin pääkonsulaatin toimitilat

New Yorkin pääkonsulaatin toimistotilat sijaitsevat Manhattanin Midtownissa. Midtown tunnetaan yritys- ja mediamaailman keskuksena, jossa toimii useiden yritysten pääkonttoreita, eri maiden edustustoja sekä kulttuurilaitoksia. Alue on tunnettu myös korkeista rakennuksistaan, kuten Empire State Building ja Chrysler Building.

Pääkonsulaatti ja Suomen pysyvä YK‐edustusto muuttivat yhteisiin toimitiloihin kesällä 2018. Uudet toimitilat tarjoavat edustustoille viihtyisät ja edustavat tilat, joiden inspiraationa ovat toimineet suomalainen kulttuuri, teknologia ja osaaminen, luonto sekä suomalaiset arvot, kuten aitous, tasa-arvo ja rehellisyys. Toimitilat on jaettu kolmeen vyöhykkeeseen, jotka edustavat Suomen talvisen luonnon karua kauneutta, tuhansia järviä ja maailman puhtainta juomavettä sekä kesäistä metsämaisemaa.

Toimitilojen muuntautumiskykyiset kokoustilat mahdollistavat erilaisten hankkeiden ja tapahtumien toteuttamisen ja aulatilat tarjoavat tilat vaihtuville näyttelyille.

Tilojen arkkitehti ja pääsuunnittelija on Sami Kytökorpi (Tähti-Set Oy) ja sisustusarkkitehti Marko Nenonen (Protest Design).

New Yorkin virka-asunto

New Yorkin pääkonsulin virka-asunto on sijainnut vuodesta 1965 Manhattanin Upper East Sidella. Yhdennentoista kerroksen asunnosta avautuu upea näkymä länteen yli keskuspuiston. Edustava virka-asunto mahdollistaa verkostoitumisen kiireisten newyorkilaisvaikuttajien kanssa. Virka-asunnossa järjestetään vuosittain kymmeniä vastaanottoja, lounaita ja illallisia. Virka-asunnon kutsuvieraina on ollut vuosien saatossa merkittäviä henkilöitä päättäjistä kulttuurilaitosten johtajiin, rahoitusalan vaikuttajiin ja suurliikemiehiin sekä median edustajiin.

Monet suomalaisyritykset ovat hyödyntäneet virka-asuntoa vienti- ja kansainvälistymispyrkimyksissään, kun yritysten kanssa on rakennettu tunnelmallisia yhteistilaisuuksia. Yritykset ovat voineet kutsua omia yhdysvaltalaiskontaktejaan tilaan, joka toimii näyttävänä ikkunana suomalaiseen design-, taide- ja kulinaariseen osaamiseen. Virka-asunnon taideteokset ovat lainassa Kiasman nykytaiteen museon kokoelmista.

Jos edustamasi yritys tai yhteisö on kiinnostunut yhteistyöstä ja tilojemme käyttömahdollisuuksista, ota yhteys pääkonsulaattiin. Kaikki yhteistyö sovitaan tapauskohtaisesti pääkonsulaatin kulloistenkin resurssien puitteissa.