Pääkonsuli, Suomen pääkonsulaatti, Los Angeles

Suurlähettiläs Okko-Pekka Salmimies Syyskuu 2021 –


Okko-Pekka Salmimies nimitettiin Suomen pääkonsuliksi Los Angelesiin 1.9.2021 alkaen. Suurlähettiläs Salmimies edustaa Suomea Yhdysvaltojen kolmessatoista läntisessä osavaltiossa ja hän on ollut ulkoministeriön palveluksessa vuodesta 1997 lähtien.

Aiemmin urallaan Salmimies on toiminut mm. Pariisissa Suomen OECD ja UNESCO -suurlähettiläänä ja pysyvän edustuston päällikkönä. Salmimies on lisäksi toiminut ulkoministeriössä vienninedistämis- ja yritysten kansainvälistymispalveluista vastaavana Team Finland –suurlähettiläänä, kauppapolitiikan yksikön päällikkönä, kansalaisyhteiskuntayksikön päällikkönä sekä ulkomaankauppa-, kehitys- ja Eurooppa-ministerin diplomaattineuvonantajana ja kabinettipäällikkönä. Lisäksi Salmimies on työskennellyt kauppapolitiikan ja transatlanttisten suhteiden asiantuntijana Brysselissä Suomen pysyvässä edustustossa Euroopan unioniin.

Ennen nimittämistään Suomen pääkonsuliksi Los Angelesiin, suurlähettiläs Salmimies toimi vanhempana vierailevana tutkijana Ulkopoliittisessa Instituutissa Helsingissä. Hänen tutkimuksensa keskittyi kansainvälistä kauppaa, teknologiaa, transatlanttisia suhteista ja kestävää kehitystä koskeviin kysymyksiin. Salmimiehen uusimmat julkaisut käsittelevät strategista autonomiaa, EU:n uutta kauppapolitiikkaa sekä vihreään siirtymään liittyviä kysymyksiä.

Suurlähettiläs Salmimies on valmistunut valtiotieteiden maisteriksi Helsingin yliopistosta vuonna 1993. Lisäksi Salmimies on opiskellut Ludwig Maximilians -yliopistossa, Münchenissä. Salmimies on naimisissa Riikka Tiitola-Salmimiehen kanssa, ja heillä on kolme aikuista lasta.