Los Angelesin -pääkonsulaatin tehtävät

Kolmetoista osavaltiota, tärkeitä talouskeskittymiä

Los Angelesin pääkonsulaatin toimipiiri kattaa Yhdysvaltain 13 läntisintä osavaltiota. Alueella asuu noin 78 miljoonaa ihmistä, ja se on puolen Euroopan kokoinen. Konsulaatin toiminta keskittyy Kaliforniaan, joka on väestöltään Yhdysvaltain suurin osavaltio (vajaa 40 miljoonaa asukasta) ja maailman viidenneksi suurin kansantalous.

Läntinen USA on maailman johtavia talouskeskuksia monella eri toimialalla. Läntisessä USA:ssa luovuus yhdistyy innovaatioihin, valtavat pääomat kovaan riskinottokykyyn ja –haluun, sekä huippuyliopistot valtavaan määrään yrityksiä. Pääomien saatavuus ja määrä ovat täysin ainutlaatuisia. Pääkonsulaatin toimipiirin alueella keskeisimpiä talouskeskittymiä ovat Kalifornian osavaltiossa Los Angeles, San Francisco / Piilaakso ja San Diego. Kehittyviä talouskeskuksia ovat myös Washingtonin osavaltiossa Seattle, Arizonassa Phoenix, Coloradossa Denver sekä Oregonissa Portland.

Konsulipalveluita ja vienninedistämistä

Pääkonsulaatin toiminta keskittyy kahteen sektoriin: vienninedistämiseen ja konsulipalveluihin. Keskeisiä aloja vienninedistämisessä ovat mm. cleantech, terveyssektori, ICT sekä peli- ja luovat alat. Pääkonsulaatti paitsi tukee suomalaisten yritysten ja instituutioiden kansainvälistymistä Yhdysvalloissa, myös pyrkii edesauttamaan ulkomaisten investointien kohdistumista Suomeen.

Tavoitteenamme on edistää positiivista suomikuvaa toiminta-alueellamme sekä lisätä tietoutta Suomen vahvuuksista ja Pohjoismaisesta kulttuurista. Pääkonsulaatti tekee läheistä yhteistyötä Suomen Washingtonin suurlähetystön, Suomen New Yorkin pääkonsulaatin sekä muiden Team Finland USA –toimijoiden kanssa. Tärkeitä yhteistyökumppaneita ovat myös paikalliset instituutiot ja organisaatiot sekä toimialueen kunniakonsulit, joista monella on suoraa kokemustaustaa yritystoiminnasta.

Toinen pääkonsulaatin tärkeistä perustehtävistä on konsulipalveluiden tarjoaminen. Konsulaatti valvoo Suomen kansalaisten etuja, sekä palvelee viisumi-, passi- ja maahanmuuttoasioissa sekä suomalaisia että muiden maiden kansalaisia. Vaalien aikaan järjestämme ennakkoäänestykset. Toimialueellamme asuu pysyvästi noin 10 000 suomalaista, minkä lisäksi alue houkuttelee vuosittain valtavasti matkailijoita. Konsuliasioiden lisäksi konsulaatti auttaa suomalaisia hätätilanteissa.

Tutustu konsulaatin arkeen Kalifornian auringon alla Facebookin(Linkki toiselle web-sivustolle.), Instagramin(Linkki toiselle web-sivustolle.), Linkedinin(Linkki toiselle web-sivustolle.) ja Twitterin(Linkki toiselle web-sivustolle.) kautta!