Testa din kulturkondition i sommar-Finland

Kulturkondis De ljusa sommarnätterna i den finländska naturen kan vara en upplevelse i sig själv, men Finland bjuder även på en mängd kulturella upplevelser på sommaren. Utbudet är så stort att det är praktiskt att få hjälp med att navigera sig igenom festivalerna och evenemangen över hela landet. Därför har Finlands rundradio Yle tillsammans med flera kulturfonder utvecklat en kulturnavigatör som hjälper dig att hitta just de kulturella evenemang som du vill uppleva i sommar.

Kulturnavigatören är en del av ett projekt kallat Kulturkondis, vars syfte är dels att förbättra den finländska befolkningens kulturella kondition och locka turister att uppleva Finland och dess många festivaler, utställningar, konserter och kulturella evenemang för hela familijen.

Navigatören finns på en webbsida där du kan hitta nio kulturstigar genom Finland med olika teman, som alla erbjuder ett brett utbud av kulturella aktiviteter. Rutterna heter allt från ”Barnasinnet i behåll” till ”Föda för fantasin” och ”Jorden runt på 59 dagar”. Webbsidan finns på svenska, finska och engelska. Kurlturtränarens karta över sommar-Finland finns även i pappersversion.

Testa din kulturkondis och läs mer på kulturkondis.fi(Länk till en annan webbplats.) (Öppnar nytt fönster)

Trevlig kultursommar!
 

kultur