Republikens presidentents hälsning till utlandsfinländare

President Niinistö önskar alla utlandsfinländare och finskättlingar runt om i världen en riktigt god självständighetsdag.

 

Bästa vänner,

det gångna året har åter varit exceptionellt. Oron och begränsningarna till följd av pandemin har fortfarande påverkat vår vardag. Vi har lärt oss och anpassat oss till det nya.

Men året har också präglats av hopp. Vaccinationerna framskrider. Världsekonomin återhämtar sig. Vi har upplevt glada återseenden. Många av er utlandsfinländare har fått träffa sina närstående efter en lång väntan.

Ni utlandsfinländare är värdefulla ambassadörer för Finland och den finländska kulturen ute i världen. För många är ni den första och kanske den enda kontakten med Finland. De kontakter och den kompetens ni får från andra länder och det arbete ni gör för Finland är till konkret nytta för hemlandet. Jag är glad att många utlandsfinländare och finskättlingar värnar om det finländska arvet och dess traditioner.

En av dessa fina traditioner är självständighetsdagen. Den sjätte december är en gemensam festdag för alla finländare och finskättlingar. Jag önskar er alla utlandsfinländare och finskättlingar runt om i världen en riktigt god självständighetsdag!

Republikens president Sauli Niinistö