Nordeas koncernchef Christian Clausen har tilldelats kommendörstecknet av Finlands Lejons orden

Finlands president Tarja Halonen har tilldelat Nordeas koncernchef Christian Clausen kommendörstecknet av Finlands Lejons orden. Finlands ambassadör Markus Lyra överlämnade ordenstecknet i Stockholm den 15 februari 2011.

Christian Clausen Christian Clausen

Christian Clausen har som koncernchef för Nordea på ett betydande sätt bidragit till finländska företags förutsättningar att idka affärer framgångsrikt såväl i Finland som internationellt. Nordeas långsiktiga verksamhetspolicy för att säkra finansiella tjänster för företag och privatpersoner, särskilt under den finansiella krisen, visar bankens vilja och förmåga att främja både företagens och privatpersonernas välfärd även i ekonomiskt svåra tider.

Under Christian Clausens ledning har Nordea stärkt sin solvenskvot och därmed även förutsättningarna för att klara kommande ekonomiska kriser utan stöd från den offentliga sektorn.

Christian Clausen har varit anställd vid Nordea sedan år 2000 och tillträdde som koncernchef år 2007. Han har visat engagemang för Finland och på ett mångsidigt sätt främjat finska intressen. Clausen är dansk medborgare född år 1955.