Kurser i finska sommaren 2019

Vill du förbättra dina kunskaper i finska? Eller lära dig ett helt nytt språk? I Finland ordar man flera språkkurser i sommar, både grundkurser och mer avancerade kurser. Hitta en lämplig kurs och anmäl dig!

Finlandsinstitutet erbjuder nybörjarkurser i finska för svenskspråkiga vuxenstuderande på kvällstid. Kurser finns på olika nivåer inklusive konversationskurs. Nästa kursstart är vecka 37 hösten 2019. Anmälningar tas emot från och med början av juni.
Läs mer: Finlandsinstitutet(Länk till en annan webbplats.) (Öppnar nytt fönster)

På Hanaholmen ordnas en intensivkurs i finska och den finländska kulturen 5–10.8. I kursen ingår 40 timmar språkundervisning på tre olika nivåer, föreläsningar om kultur och samhälle i Finland samt olika besök i huvudstadsregionen. Undervisningsspråket är finska/svenska, övrigt program sker på svenska. Den sista anmälningsdagen är 26.4.
Läs mer: Hanaholmen(Länk till en annan webbplats.)

Helsingfors universitets språkcentrum ordnar kurser i finska under sommaren, hösten och våren. Undervisningsspråket är finska. Det erbjuds kurser på flera olika nivåer.
Läs mer: Helsingin yliopiston kielikeskus(Länk till en annan webbplats.)

Helsingforsnejdens sommaruniversitet ordnar flera olika kurser i finska under sommaren. Man kan förbättra sina muntliga och skriftliga färdigheter eller börja med grunder. Kurser ordnas också under höst- och vårterminen.
Läs mer: Helsingin seudun kesäyliopisto(Länk till en annan webbplats.) (Öppnar nytt fönster)

Jyväskyläs universitet ordnar en intensivkurs i finska i början av juli. I kursen finns det grupper för både nybörjare och mera avancerade. I kursen ingår språkundervisning, aktiviteter med inslag av finsk kultur.
Läs mer: Jyväskylän kesäyliopisto(Länk till en annan webbplats.)

Nordkurs ordar kurser i finska språket och Finlands kultur för studenter i finska språket[AH1] . De ordnas också nybörjarkurser för alla studenter vid nordiska universitet. Anmälningstiden för kurserna är slut för i år.
Läs mer: Nordkurs(Länk till en annan webbplats.) (Öppnar nytt fönster)

Norra-Österbottens sommaruniversitet ordnar flera kurser i finska under sommaren 2019. Det finns kurser både för nybörjare och mer avancerade studerande.
Läs mer: Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto(Länk till en annan webbplats.)

Snellman-sommaruniversitetet ordnar två kurser i finska sommaren 2019. En av kurserna passar för studerande som redan kan lite finska och den andra för nivå B1–B2. Båda kurserna ordnas i Kuopio, Norra Savolax.
Läs mer: Snellman-kesäyliopisto(Länk till en annan webbplats.)

Södra-Karelens sommaruniversitet erbjuder en intensivkurs i finska för avancerade studerande (miniminivå B1) 15.4–16.5.2019. Anmälningen för kursen slutar den 8 april.
Läs mer: Etelä-Karjalan kesäyliopisto(Länk till en annan webbplats.)

Tammerfors sommaruniversitet erbjuder flera kurser i finska på olika nivåer. Kurser ordnas också under höst- och vårterminen.
Läs mer: Tampereen kesäyliopisto(Länk till en annan webbplats.)

Vasa sommaruniversitet ordnar tre kurser i finska i början av juni och två i augusti. Det erbjuds kurser för både nybörjare och mera avancerade.
Läs mer: Vaasan kesäyliopisto(Länk till en annan webbplats.)

Åbo sommaruniversitet ordnar många kurser i finska under våren och sommaren. Kursutbudet lämpar sig för både nybörjare och mera avancerade.
Läs mer: Turun kesäyliopisto(Länk till en annan webbplats.)