Kulturhuvudstaden Åbo välkomnar Beckham tillbaka 2011

Europas kulturhuvudstad år 2011 Åbo önskar David Beckham ett snabbt tillfrisknande och skyndsam återhämtning från operationen som gjordes i Åbo.

Beckham_media Finsk idrottskirurgi har fått mycket uppmärksamhet i media tack vare David Beckhams operation i Åbo.

Beckhamn, som fick sin akillessena opererad av professor Sakari Orava på idrottskliniken Mehiläinen i Åbo häromveckan, lovade staden ett återbesök när han tillfrisknat.

- Vi skulle gärna se Beckham och hans familj i Åbo igen under lyckligare omständigheter, säger Cay Sevón, VD för Stiftelsen Åbo 2011 som är ansvarig för förberedelserna för kulturhuvudstadsåret.

Kulturhuvudstaden Åbo och representanterna för UEFA har skickat en inbjudan till David Beckham att inviga den stora Only a Game-utställningen, som öppnas i början av kulturhuvudstadsåret. Utställningen öppnas den 15 januari 2011, då även kulturhuvudstadsåret börjar.

- Utställningen granskar Europas passionerade förhållande till fotbollen, spelets själ och hjärta. Vem skulle passa bättre att inviga utställningen om inte Beckham, som ju är en av de största fotbollsspelarna genom tiderna!

Tidigare har utställningen visats i Bryssel och Liverpool, och just nu visas den i Intanbul. Utställningen utformas lite olika i varje stad där den visas.

- I Åboutställningen kommer vi t.ex. att lyfta fram finsk idrottskirurgi i toppnivå, som leds av professor Sakari Orava på idrottskliniken Mehiläinen.