Avoin harjoittelupaikka kulttuuri- ja viestintäasioita hoitavassa maakuvatiimissä Suomen Washingtonin-suurlähetystöllä

Tarjolla on tapahtumarikas ja monipuolinen harjoittelu yhdessä Suomen suurimmista suurlähetystöistä. Yhdysvaltojen pääkaupunki Washington D.C. on yksi maailman vallan ja politiikan keskuksista täynnä historiaa ja kulttuuria. Harjoittelujakso alkaa joulukuun alussa 2023 (tai sopimuksen mukaan) ja kestää 4-6 kuukautta.

Etsimme yhteistyökykyistä ja idearikasta harjoittelijaa maakuvatiimimme vahvistukseksi. Maakuvatiimin harjoittelijana olet mukana kertomassa viestinnän ja kulttuurin keinoin Suomen monipuolista tarinaa amerikkalaisille sekä ideoimassa ja järjestämässä niin suurlähetystön omia kuin kumppaneiden kanssa toteutettavia kulttuuri- ja maakuvatapahtumia. Suomen maakuvaa edistäessäsi ja tapahtumia järjestäessäsi pääset tutustumaan laajasti eri aiheisiin kulttuurista politiikkaan ja kahdenvälisistä suhteista vienninedistykseen.

Keskeisimmät työtehtävät:

  • osallistuminen suurlähetystön kulttuuritapahtumien suunnitteluun, valmisteluun ja toteuttamiseen
  • osallistuminen suurlähetystön viestinnän suunnitteluun ja kehittämiseen sekä mediatyössä avustaminen
  • sosiaalisen median sisällöntuotanto sekä verkkojuttujen ja uutiskirjeen kirjoittaminen suomeksi ja englanniksi
  • tapahtumamarkkinointi ja tapahtumaviestintä, ml. valokuvaus ja tapahtumien visuaalisen ilmeen suunnittelu ja toteutus
  • muut suurlähetystön toimintaan liittyvät tehtävät, mm. tiedonhankintatehtävät

Harjoittelijalta edellytetään tehtävää tukevia ammattikorkeakouluopintoja esimerkiksi viestinnän, kulttuurituotannon, journalismin tai taide- ja kulttuurialan parissa. Tehtävän menestyksekäs hoitaminen edellyttää yhteistyö- ja aloitekykyä, joustavuutta, erinomaista suomen ja englannin kielen suullista ja kirjallista osaamista sekä hyviä Microsoft Office –sovellusten ja sosiaalisen median välineiden hallintaa. Arvostamme lisäksi kuvan- ja videonkäsittelyn perusteiden hallintaa sekä aiempaa ulkomaankokemusta. Sinun ei tarvitse olla valmis viestintä- tai kulttuurialan konkari, vaan meillä pääset harjoittelemaan koulussa oppimiasi taitoja käytännössä ja laajentamaan osaamiskenttääsi.

Harjoittelun ajalta ei makseta palkkaa, vaan harjoittelijalla tulee olla oman oppilaitoksen tai vastaavan tahon myöntämä julkinen rahoitus koko harjoitteluajalle. Tämän rahoitustuen on oltava n. 1000€/kk, johon huomioidaan koulun rahoituksen lisäksi opintososiaaliset tuet (Kelan opintotuki ja opintolaina). Otathan ennen hakemista huomioon Washingtonin melko korkeat asumiskustannukset. Harjoittelun kesto on 4-6 kuukautta harjoittelijan saaman rahoitustuen määrästä riippuen, mieluiten vähintään 5 kuukautta.

Lisätietoja tehtävästä antaa Otto Mattila, [email protected]. Motivaatiokirje ja ansioluettelo pyydetään lähettämään 13.6.2023 mennessä osoitteeseen [email protected].
 

Tehtävään ehdolla olevasta tehdään hakijan suostumuksella turvallisuusselvitys (laki turvallisuusselvityksistä 726/2014). Turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteesta poliisi.fi/supo.

Käsittelemme meille antamiasi henkilötietojasi luottamuksellisesti ja EU:n tietosuojalainsäädännön mukaisesti. Emme siirrä tai luovuta tietojasi eteenpäin ilman perusteltua ja lainmukaista syytä. Tutustu tietosuojakäytäntöömme osoitteesta um.fi/tietosuoja-ulkoasiainhallinnossa. Hakemalla tehtävään hyväksyt tietosuojakäytännön ja annat suostumuksesi henkilötietojeni käsittelyyn.