Korkeakouluharjoittelu Washingtonin-suurlähetystön taloussuhteiden tiimissä

Haluaisitko perehtyä Suomen ja Yhdysvaltojen tiivistyviin kahdenvälisiin suhteisiin? Kiinnostavatko sinua maailman suurimman talouden kauppapoliittiset kiemurat? Oletko halunnut aina nähdä Valkoisen talon ja Lincolnin muistomerkin?

Korkeakouluharjoittelu Washingtonin-suurlähetystössä tarjoaa mahdollisuuden perehtyä Suomen ja Yhdysvaltojen kahdenväliseen suhteeseen ja ulkoministeriön työhön yhdessä Suomen suurimmista suurlähetystöistä.

Taloussuhteiden tiimissä harjoittelija työskentelee Suomen ja Yhdysvaltojen taloussuhteita ja maiden välistä vientiä seuraavien ja sitä edistävien virkahenkilöiden kanssa. Harjoittelijan tehtäviin kuuluu tiimin jäsenten tukeminen tiedonhankinnassa ja raportoinnissa, avustaminen vierailu- ja tapahtumajärjestelyissä sekä muut johdon määräämät tehtävät.

Hakijalta toivotaan pitkälle edenneitä opintoja aihepiirin soveltuvalta alalta, kiinnostusta Suomen ja Yhdysvaltain kahdenvälisiin suhteisiin ja Yhdysvaltojen politiikan ja talouselämän seurantaan. Hakijalta toivotaan myös selkeää ja sujuvaa kirjallista ilmaisua, kykyä omaksua laajoja asiakokonaisuuksia, oma-aloitteisuutta ja joustavuutta. Hakijalta edellytetään hyvää suomen ja englannin kielen taitoa sekä hyviä tiimi- ja yhteistyötaitoja.

Suurlähetystö hakee kahta harjoittelijaa 1.1.31.3.2025 ja 1.4.30.6.2025 välisille ajanjaksoille.

Harjoittelupaikan hakeminen

Hae harjoittelupaikkaa lähettämällä suomenkielinen motivaatiokirje ja CV viimeistään sunnuntaina 1.9. osoitteeseen [email protected]. Otsikoi hakemuksesi: Harjoitteluhakemus WAS TS: Etunimi Sukunimi.

Suurlähetystö ottaa huomioon vain sellaiset hakemukset, joissa harjoittelijalla on oikeus oppilaitoksensa harjoittelijatukeen vähintään kahdeksi kuukaudeksi. Kolmannen kuukauden voi kustantaa suurlähetystö.

Korkeakouluharjoittelijoille maksetaan Kelan työssäoloehdon täyttävä vähimmäispalkka, joka vuonna 2024 on 1 399 euroa kuukaudessa. Harjoittelijan tulee itse hankkia edestakaiset lennot ja majoitus harjoittelun ajaksi. Washingtonin asumis- ja elinkustannukset ovat korkeat.

Lisätietoa tehtävästä antaa lähetystöneuvos Christian Heikkinen osoitteesta [email protected] puhelinnumerosta +1 202 298 5830 Yhdysvaltain Itärannikon aikaa klo 9–16 (Suomen aikaa klo 16–23).  

Tehtävään ehdolla olevasta tehdään hakijan suostumuksella turvallisuusselvitys (laki turvallisuusselvityksistä 726/2014). Turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteesta http://supo.fi/turvallisuusselvitykset(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Käsittelemme meille antamiasi henkilötietojasi luottamuksellisesti ja EU:n tietosuojalainsäädännön mukaisesti. Emme siirrä tai luovuta tietojasi eteenpäin ilman perusteltua ja lainmukaista syytä. Tutustu tietosuojakäytäntöömme osoitteesta um.fi/tietosuoja-ulkoasiainhallinnossa. Hakemalla tehtävään hyväksyt tietosuojakäytännön ja annat suostumuksesi henkilötietojeni käsittelyyn.