Utrikeshandels- och utvecklingsminister Tavio träffar sina nya ministerkollegor och OECD:s ledning i Paris

Utrikeshandels- och utvecklingsminister Ville Tavio träffar den 2 oktober Sophie Primas som är Frankrikes nya utrikeshandelsminister och Thani Mohamed Soilihi som är landets nya biträdande minister med ansvar för internationella partnerskap. Ministrarna kommer att diskutera aktuella handels- och utvecklingspolitiska frågor. 

I ministerns program ingår också möten med OECD:s generalsekreterare Mathias Cormann och biträdande generalsekreterare Mary Beth Goodman

”OECD:s medverkan i arbetet med att återuppbygga Ukraina, utveckla god förvaltningssed, stärka rättsstatsprincipen, bekämpa korruption och skapa ett stabilt företagsklimat är betydelsefull”, säger minister Tavio.   

Minister Tavio deltar också i OECD:s biståndskommittés session som behandlar rapporten om en kollegial utvärdering av Finlands utvecklingssamarbete.

OECD:s biståndskommitté DAC gör en kollegial utvärdering av utvecklingssamarbetet i sina medlemsländer med cirka 6–7 års mellanrum. Utvärderingen ger Finland rekommendationer för att utveckla utvecklingspolitiken och utvecklingssamarbetet. Ett presentationsmöte om rapporten ordnas i Helsingfors i december 2024. 

Mer information

  • Laura Quist, ministerns diplomatiska rådgivare, tfn +358 295 350 690

  • Juha Savolainen, avdelningschef, utvecklingspolitiska avdelningen, tfn +358 295 351 508

  • Utrikesministeriets e-postadresser har formen [email protected].