Presidentti Niinistö työvierailulle Washingtoniin

Sauli Niinistö ja Donald Trump tervehtivät toisiaan.
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja Yhdysvaltain presidentti Donald Trump tapasivat Valkoisessa talossa vuonna 2017. Kuva: Tasavallan presidentin kanslia.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tekee työvierailun Yhdysvaltoihin ja tapaa Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin keskiviikkona 2. lokakuuta 2019 Washingtonissa.

Yhdysvaltain presidentin virka-asunnolla Valkoisessa talossa järjestettävässä tapaamisessa presidentit keskustelevat mahdollisuuksista lisätä yhteistyötä Suomen ja Yhdysvaltojen välillä muun muassa Euroopan ja arktisen alueen turvallisuuteen liittyen. Lisäksi esillä ovat tavat edistää maiden välistä kaupallista ja teknologista yhteistyötä. Presidenttien välisen keskustelun ja työlounaan jälkeen presidentit pitävät yhteisen lehdistötilaisuuden.

Tänä vuonna vietetään Suomen ja Yhdysvaltain diplomaattisuhteiden satavuotisjuhlavuotta.

#FINUS100 - 100 Years of Diplomatic Relations(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Sosiaalisen median #FINUS100-kampanja käy läpi huippuhetkiä Suomen ja Yhdysvaltain 100 vuoden yhteistyön varrelta. 

Kampanjan juhlistaa Suomen ja Yhdysvaltojen vankkaa ja pitkäkestoista diplomaattista yhteyttä. Yhteisten muistojen läpikäyminen tarjoaa hyvän pohjan seuraavallekin 100 vuodelle.

#FINUS100-kampanjaa voit seurata Facebookissa Suomen suurlähetystön(Linkki toiselle web-sivustolle.) ja Yhdysvaltojen suurlähetystön(Linkki toiselle web-sivustolle.) virallisilla sivuilla. Kuvat löytyvät Twitteristä tileiltä @FinnEmbassyDC(Linkki toiselle web-sivustolle.) ja @usembfinland(Linkki toiselle web-sivustolle.). Julkaisut löydät myös hakemalla Twitteristä tunnisteilla #FINUS100 tai #USFIN100.