Kulturfonden för Sverige och Finland delade ut medaljer i Stockholm

Suomalais-ruotsalaisen kulttuurirahaston 50-vuotisjuhlamitallien jako Pär Stenbäck, Mats Wallenius, Per Unckel, Anders Björck och Markus Lyra

Den 17 november firades 50-årsjubileet för Kulturfonden för Sverige och Finland på den finländske ambassadörens residens i Stockholm med utdelning av jubileumsmedaljer. Medaljer förlänades Anders Björck, före detta minister och landshövding i Uppsala samt ordförande för Kulturfonden för Sverige och Finland, Per Unckel, landshövding i Stockholms län samt Mats Wallenius fonddirektör för Kulturfonden för Sverige och Finlands sekretariat i Sverige och generalsekreterare för Föreningen Norden.

Medaljerna delades ut av Pär Stenbäck, viceordförande för Kulturfonden för Sverige och Finland. Finlands ambassadör i Stockholm Markus Lyra var värd för tillställningen på residenset.

Kulturfonden för Sverige och Finland har till syfte att främja de kulturella förbindelserna mellan Sverige och Finland genom att ge stöd till ökad kännedom om och kontakt mellan de båda ländernas kultur, näringsliv och folk.

Text och bild: Aino Havusela