Ku të aplikoni për vizë?

Nëse destinacioni juaj është Finlanda, aplikoni për vizë në misionin më të afërt finlandez ose në qendrën e vizave që misioni ju këshillon. Konsujt e nderit dhe konsullatat nuk mund të japin viza. 

Është rënë dakord me disa shtete se Finlanda mund të përfaqësohet nga një shtet tjetër Shengen(layout.types.url.description). Në raste të tilla, ju mund të aplikoni për vizë për Finlandë nga misioni i atij shteti Shengen. 

Dorëzoni personalisht aplikimin tuaj për vizë në misionin apo qendrën e vizave. Aplikacioni nuk mund të dërgohet me e-mail ose telefaks.

Qendrën e vizave VFS Global

Kërkesa për vizë për qytetarë kosovar duhet të dorëzohet përmes qendrës së vizave të Finlandës(layout.types.url.description) (Opens New Window) në Prishtinë. Për më shumë informacion rreth procesit të aplikimit për vizë, vizitoni qendrën e vizave VFS Global(layout.types.url.description) (Opens New Window) ose telefononi në numrin e shërbimit për klient . Shërbimi për klient në VFS Global  0900 111 22 i hapur prej orës 09.00 deri në orën 16.00 nga e hëna deri të premten. Terminet e aplikimit për vizë në Ambasadë gjithashtu duhet të rezervohen përmes VFS Global - qendrës së vizave të Finlandës(layout.types.url.description) (Opens New Window).

Ambasada e Finlandës në Prishtinë pranon një numër shumë të kufizuar aplikantësh për viza Shengen dhe atë vetëm me termin paraprak. Në rast se paraqitni kërkesën tuaj për vizë në Ambasadë pagesa bëhet vetëm përmes transferit bankar. Ju duhet të keni dëshminë e pagesës kur të vini për aplikim. Ju lutem shihni udhëzimet për tarifat e Vizave.