Mistä haet viisumia?

Jos matkasi pääkohdemaa on Suomi, hae viisumia lähimmästä Suomen edustustosta tai edustuston osoittamasta viisumikeskuksesta. Kunniakonsulit ja -konsulaatit eivät voi myöntää viisumeita.

Joissakin maissa on sovittu, että viisumiasioissa Suomea edustaa jokin toinen Schengen-maa. Tällöin hae viisumia Suomeen tämän toisen Schengen-maan edustustosta.

Viisumihakemus on jätettävä henkilökohtaisesti edustustoon tai viisumikeskukseen. Hakemusta ei voi lähettää sähköpostitse tai telefaksilla.

VFS Global Visa Center

Kosovon kansalaisten tulee hakea viisumia Suomen viisumikeskuksen kautta Pristinassa. Lisätietoa viisumihakemuksesta löydät viisumikeskus VFS Globalin verkkosivuilta tai soittamalla VFS Globalin asiakaspalveluun numeroon +383 38 412 712 / +383 38 412 812. Viisumikeskuksen asiakaspalvelu on auki maanantaista perjantaihin kello 9 - 16.

Viisumitapaamiset suurlähetystöllä tulee myös varata Suomen viisumikeskuksen kautta. Suomen suurlähetystö ottaa vastaan vain rajatun määrän Schengen-viisumin hakijoita ennalta sovittuun tapaamiseen. Mikäli haet viisumia lähetystön kautta, tulee viisumi maksaa pankkisiirron kautta. Tosite maksetusta viisumista tulee esittää hakemuksen yhteydessä. Lisäohjeita viisumin maksamiseen löytyy hinnastosta.