Suomen suurlähettiläs Ruotsissa

Suurlähettiläs Liisa Talonpoika

Aloitin Suomen Tukholman-suurlähettiläänä toukokuussa 2018. Ruotsi oli tuttu maa koulu- ja opiskeluajoilta sekä sukuni kautta. Turkulaisena ja Åbo Akademissa opiskelleena myös kieli oli tuttu.

Turussa vietetyn lapsuuden ja opiskeluaikojen jälkeen tie vei itään päin, joskaan ei kovin kauas, Helsinkiin. Ulkoministeriössä aloitin 30 vuotta sitten.

Kuten monen muunkin kollegan kohdalla, vuosien varrella tielleni osuneet toimipaikat olivat osittain omaa toivetta ja osittain sattuman summaa.  Suurimman osan ajasta palvelin Helsingissä ja näiden kausien välissä Pariisissa, Brysselissä ja Haagissa. Kaikissa viihdyin erinomaisesti.

Siirto Tukholmaan oli kuitenkin erityinen askel elämässäni. Ruotsin on Suomen tärkein kumppani taloudessa, politiikassa, tieteessä ja taiteessa. Ja usein myös arkielämässämme.

Yhteinen historia yhdistää ja yhteinen tulevaisuus tarjoaa mahdollisuuksia. Tämän takia olemme lähetystössä katsoneet etenkin nuorten suuntaan. Mitä useampi nuori käy vaihdossa, työskentelemässä, vierailemassa, urheilemassa tai vaikka sukuloimassa naapurissa, sitä parempi.

Yhteistyöterveisin,

Liisa

Curriculum Vitae(avautuu uuteen ikkunaan)

Liisa Talonpoika hymyilee.
Suurlähettiläs Liisa Talonpoika