Perhe ja kansalaisuus

Jos olet Suomen kansalainen ja asut ulkomailla, muista ilmoittaa muutoksista olosuhteissasi. Saat esimerkiksi ilmoituksen äänioikeudesta vain, jos osoitetietosi ovat väestörekisterissä oikein.

Tästä osiosta löydät myös ohjeet asevelvollisuudesta ja äänestämisestä ulkomailla.

Näin toimitat asiakirjat Digi- ja väestötietovirastolle:

Jos olet pelkästään Suomen kansalainen, sinun ei tarvitse ilmoittaa henkilötietomuutoksistasi, sillä tiedot välittyvät automaattisesti Suomeen Ruotsin viranomaisilta. Poikkeuksena nimenmuutokset, ne sinun tulee itse ilmoittaa Digi- ja väestötietovirastolle.

Jos olet sekä Suomen että Ruotsin kansalainen, tai Suomen ja jonkun muun maan kansalainen, toimita asiakirjat  seuraavasti:

  1. Hanki alkuperäinen, allekirjoitettu ja/tai leimalla varustettu asiakirja (esim. johon Sskatteverket on tehnyt täydennyksen muutoksista, ml. päivämäärät ja lakipykälät, mihin muutos perustuu tai esim. milloin isyydentunnustus on tehty).
  2. Täytä asianmukainen ilmoituslomake(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan).
  3. Postita sen jälkeen ilmoituslomake, passikopio(t) sekä alkuperäinen asiakirja osoitteeseen DVV/Seinäjoki, PL 168, FI – 60101 SEINÄJOKI, FINLAND.

Ennen ulkomaille muuttoa Ahvenanmaalla asuneet henkilöt voivat lähettää asiakirjat osoitteeseen  Statens ämbetsverk på Åland, PB 58, 22101 Mariehamn.

Ohjeen mukaisesti toimitettuja asiakirjoja ei palauteta asiakkaalle.

Voit myös toimittaa asiakirjat suurlähetystön kautta, jolloin palvelusta peritään palveluhinnaston (avautuu uuteen ikkunaan) mukainen maksu.