Elossaolotodistus

Todistus siitä, että asianomainen elää, voidaan antaa esitetyn selvityksen perusteella esimerkiksi eläkkeen nostamista tai Suomessa pidettävää perunkirjoitusta varten. Henkilön, josta elossaolotodistus tulee tehtäväksi, on henkilökohtaisesti tultava edustustoon.

Elossaolotodistus Ruotsissa

 

Elossaolotodistuksen voi antaa myös julkinen notaari.(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan)

Mikäli elossaolotodistusta pyytävä taho vaatii sen myöntäjäksi Suomen edustustoa, on sinun haettava sitä henkilökohtaisesti edustustolta tai kunniakonsulaatilta.

Jos haet elossaolotodistusta esim. perunkirjoitusta varten, voit tilata virkatodistuksen Ruotsin Skatteverketiltä. Huolehdi silloin, että virkatodistuksessa on virkailijan allekirjoitus ja leima. Suomen ja Ruotsin välillä virkatodistukset kelpaavat sellaisenaan, eikä niitä tarvitse käännättää. 

Edustustossa tai kunniakonsulaatissa annettava elossaolotodistus on palveluhinnaston (avautuu uuteen ikkunaan) mukaisesti maksullinen notaaritoimitus ja sitä varten sinun on henkilökohtaistesti käytävä edustustossa tai kunniakonsulin luona. Mikäli haet haet elossaolotodistusta eläkettä varten, notaaritoimitus on maksuton.

Suomen kunniakonsulaatit Ruotsissa (avautuu uuteen ikkunaan).