Elossaolotodistus

Todistus siitä, että asianomainen elää, voidaan antaa esitetyn selvityksen perusteella esimerkiksi eläkkeen nostamista tai Suomessa pidettävää perunkirjoitusta varten. Henkilön, josta elossaolotodistus tulee tehtäväksi, on henkilökohtaisesti tultava edustustoon.

Elossaolotodistus Ruotsissa

Elossaolotodistuksen voi antaa myös julkinen notaari.(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)

Mikäli elossaolotodistusta pyytävä taho vaatii sen myöntäjäksi Suomen edustustoa, on sinun haettava sitä henkilökohtaisesti edustustolta tai kunniakonsulaatilta. Tukholman-suurlähetystöstä tulee varata aika käyntiä varten ajanvarauskalenterista(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan). Kunniakonsulaatista (avautuu uuteen ikkunaan) voit varata ajan sähköpostitse.

Edustustossa tai kunniakonsulaatissa annettava elossaolotodistus on palveluhinnaston (avautuu uuteen ikkunaan) mukaisesti maksullinen notaaritoimitus. Mikäli haet haet elossaolotodistusta eläkettä varten, on notaaritoimitus maksuton.

Jos haet elossaolotodistusta esim. perunkirjoitusta varten, voit tilata virkatodistuksen (personbevis) Ruotsin Skatteverketiltä(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan). Huolehdi silloin, että virkatodistuksessa on virkailijan allekirjoitus ja leima.