Suomen kansalainen ei tarvitse passia matkustaessaan Ruotsista Suomeen. Kansalaisuus tarkistetaan tarvittaessa rajalla. 

Passin tai henkilökortin hakeminen Ruotsissa

  1. Passi-, kansalaisuus- ja notaariasioissa asiakaspalvelu vain ajanvarauksella. Jokaista asiakasta varten tulee varata oma, erillinen aika. Esim. kolmihenkiselle perheelle on varattava kolme aikaa. Varaa aika tästä(Linkki toiselle web-sivustolle.).
  2. Voit jättää  hakemuksen henkilökohtaisesti Suomen Tukholman-suurlähetystössä. Voit myös jättää passihakemuksen missä tahansa muussa Suomen edustustossa(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan) (ei kuitenkaan kunniakonsulaatissa), esimerkiksi Kööpenhaminassa tai Oslossa, tai hakea passia Suomessa poliisilta(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan).
  3. Huolehdi itse siitä, että tietosi väestötietojärjestelmässä(Linkki toiselle web-sivustolle.) ovat ajan tasalla. Suomen kansalainen voi tarkistaa väestörekisteritietonsa kerran vuodessa maksutta. Korjaa ja tarkista tiedot Digi- ja väestötietovirastolle(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan).
  4. Tarkista että sinulla on tarvittavat asiakirjat (avautuu uuteen ikkunaan).
  5. Passi tai henkilökortti maksetaan hakemusta jätettäessä.
  6. Tavallisen passin saaminen kestää noin kaksi viikkoa. Pikapassin saat yleensä nopeammin, toimitusaika noin 4 arkipäivää. Katso lisää passityypeistä: Passityypit ja käsittelymaksut Ruotsissa (avautuu uuteen ikkunaan). Henkilökorttien pikatoimitus ei ole mahdollista.
  7. Valmis passi noudetaan suurlähetystöstä henkilökohtaisesti tai valtakirjalla (avautuu uuteen ikkunaan). Alaikäisen passin voi noutaa ainoastaan huoltaja. Passin noutajan on esitettävä voimassa oleva henkilöllisyystodistus. Passi voidaan pyynnöstä myös postittaa maksua vastaan.