Huom! Koronaviruksesta johtuen emme vastaanota passi-, henkilökortti-, viisumi- eikä oleskelulupahakemuksia toistaiseksi 19.3.2020 alkaen. Asiakaspalvelumme on auki ainoastaan hätätapauksia varten ajanvarauksella.
Ajanvaraus sähköpostitse: [email protected]puhelimitse ma–pe klo 9–12: puh +46 8 676 6700.

Suomen kansalainen ei tarvitse passia matkustaessaan Ruotsista Suomeen. Kansalaisuus tarkistetaan tarvittaessa rajalla. 

Passin tai henkilökortin hakeminen Ruotsissa

  1. Jätä hakemus henkilökohtaisesti Suomen Tukholman-suurlähetystössä tai Göteborgin kunniapääkonsulaatissa. Voit myös jättää passihakemuksen missä tahansa Suomen edustustossa tai hakea passia Suomessa poliisilta.
  2. Huolehdi itse siitä, että tietosi väestötietojärjestelmässä ovat ajan tasalla. Suomen kansalainen voi tarkistaa väestörekisteritietonsa kerran vuodessa maksutta. Korjaa ja tarkista tiedot Digi- ja väestötietovirastolle.
  3. Tarkista että sinulla on tarvittavat asiakirjat.
  4. Passi tai henkilökortti maksetaan hakemusta jätettäessä.
  5. Passin ja henkilökortin voimassaoloaika on enintään 5 vuotta.
  6. Tavallisen passin saaminen kestää noin kaksi viikkoa. Pikapassin saat yleensä nopeammin, toimitusaika noin 4 arkipäivää. Katso lisää passityypeistä: Passityypit ja käsittelymaksut Ruotsissa. Henkilökorttien pikatoimitus ei ole mahdollista.
  7. Valmis passi noudetaan suurlähetystöstä henkilökohtaisesti tai valtakirjalla. Alaikäisen passin voi noutaa ainoastaan huoltaja. Passin noutajan on esitettävä voimassa oleva henkilöllisyystodistus. Passi voidaan pyynnöstä myös postittaa maksua vastaan.