Tarvitset seuraavat asiakirjat passin tai henkilökortin hakemiseen Ruotsissa

HUOM! Passihakemus voidaan laittaa vireille, mikäli Suomen väestötietojärjestelmän tiedot ovat oikein (mm. nimi- ja kansalaisuustiedot). Ohjeet omien tietojesi tarkastukseen löydät täältä. (avautuu uuteen ikkunaan)
  • PERSONBEVIS/VIRKATODISTUS, enintään 3 kuukautta vanha.  Jos asut pysyvästi Ruotsissa, tilaa virkatodistus  "passia/ulkomaista passia varten" Ruotsin verovirastosta (Skatteverketistä) joko soittamalla puh. 0771 567 567 tai verkkosivulta Skatteverket.se(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan). Asiakirjaan ei tarvita leimaa eikä allekirjoitusta.

  • Alaikäinen tarvitsee oman virkatodistuksen, josta käy alaikäisen omien tietojen lisäksi huoltajien nimet ja henkilötunnukset. Tilaa virkatodistus Ruotsin verotoimistosta soittamalla puh. 0771-567 567.

  • Voimassa oleva henkilöllisyystodistus tunnistamista varten

  • Edellinen passi (vanhentunutkin passi on avuksi)

  • Jos voimassa oleva passisi on anastettu tai kadonnut, on uutta passia haettaessa esitettävä poliisille tehty ilmoitus kadonneesta/anastetusta passista. Poliisi-ilmoitusta ei tarvita passista, jossa voimassaoloaika on  jo päättynyt.

  • 18–30-vuotias mies: sotilaspassi, siviilipalvelustodistus tai kutsuntatodistus. Jos näitä ei ole, passin tai henkilökortin myöntävä viranomainen tarkistaa maanpuolustusvelvollisuuden hoitamisen tilanteen viranomaisilta. Jos et ole suorittanut ase- tai siviilipalvelusta, passi tai henkilökortti myönnetään enintään sen vuoden loppuun, jolloin täytät 28 vuotta.