Tarvitset seuraavat asiakirjat passin tai henkilökortin hakemiseen Ruotsissa

HUOM! Passihakemus voidaan laittaa vireille, mikäli Suomen väestötietojärjestelmän tiedot ovat oikein (mm. nimitiedot). Ohjeet omien tietojesi tarkastukseen löydät täältä.

  • PERSONBEVIS/VIRKATODISTUS, enintään 3 kuukautta vanha. Tilaa virkatodistus  Ruotsin verovirastosta (Skatteverketistä) joko soittamalla puh. 0771 567 567 tai verkkosivulta Skatteverket.se. Koskee vain sinua, joka asut pysyvästi Ruotsissa. Ohjeet virkatodistuksen tilaamiseen verkkosivuilta Skatteverket.se PDF.

  • Voimassa oleva henkilöllisyystodistus  tunnistamista varten
  • Edellinen passi (vanhentunutkin passi on avuksi)
  • Jos voimassa oleva passisi on anastettu tai kadonnut, on uutta passia haettaessa esitettävä poliisille tehty ilmoitus kadonneesta/anastetusta passista. Poliisi-ilmoitusta ei tarvita passista, jossa voimassaoloaika on  jo päättynyt.
  • Tukholman suurlähetystössä otetaan passikuva. Mikäli anot passia Göteborgin kunniapääkonsulaatissa, sinulla pitää olla mukana 1 passikuva, värikuva tai mustavalkoinen. Poliisin passikuvaa koskevat määräykset poliisin sivulla.
  • 18–30-vuotias mies: sotilaspassi, siviilipalvelustodistus tai kutsuntatodistus. Jos näitä ei ole, passin tai henkilökortin myöntävä viranomainen tarkistaa maanpuolustusvelvollisuuden hoitamisen tilanteen viranomaisilta. Jos et ole suorittanut ase- tai siviilipalvelusta, passi tai henkilökortti myönnetään enintään sen vuoden loppuun, jolloin täytät 28 vuotta.