Visit Finland and Friends tarjosi makupaloja Suomesta

Suomi kongressi- ja kokousmaana oli Visit finland and Friends -tapahtuman tämänvuotinen teema. Tilaisuus, joka houkutteli lähes 300 matkailualan asiantuntijaa järjestettiin Suomen suurlähetystössä kolmatta kertaa.

Kahdenkymmenenkolmen eri suomalaisen yrityksen ja markkinointikohteen messuedustajaa esitteli keskiviikkona 7.10. suomalaisen matkailualan parhainta antia niin Ahvenanmaalta kuin aina Tunturi-Lapista saakka. Kutsuvieraat saapuivat ruotsalaisista organisaatioista ja medioista tutustumaan näytteilleasettajien toimintaan, palveluihin ja tuotteisiin. Suomen suurlähetystö huomioi messutunnelmaan virittäytyneitä vieraita tarjoilemalla suomalaisen keittiön herkullisia antimia.

Visit Finlandin tapahtumanjärjestäjät alan huippua

Visit Finland toimii työ-ja elinkeinoministeriön alaisen matkailun edistämiskeskuksen MEK:in toimeksiannosta valtakunnallisena Suomen matkailun asiantuntijana, aktiivisena toimijana ja edistäjänä. Yhtiö suuntaa toimintaansa niin yrityksille, yksityismatkustajille kuin lehdistöllekin.

Karl-Erik Strand Karl-Erik Strand

Visit Finlandin edustajat Karl-Erik Strand ja Karin Voltaire olivat kutsuneet paikalle kolmekymmentä tapahtumanjärjestää eri puolilta Suomea. Paikan päällä olivat edustettuina useat Suomen matkakohteet, kaupungit ja hotelliketjut, kuten Scandic Hotels, sekä matkailualan yritykset, kuten esimerkiksi Blue one, Tallink Silja ja Viking Line.

Suurlähettiläs Alec Aalto otti avajaispuheessaan esille Suomen ja Ruotsin välisen vilkkaan turismin. Ruotsalaiset matkustavat Suomeen vapaa-ajalla, työmatkojen puitteissa ja huomattavasti myös eräänlaisen kotiinpaluun vuoksi, sillä ovathan suomalaiset edelleen Ruotsin suurin ulkomaalaisryhmä. Merkkivuoden kunniaksi Alec Aalto kehoitti tuttavalliseen sävyyn lapsiperheellisiä kutsuvieraita tutustumaan ennen kaukomatkoille lähtöä itäiseen naapurimaahan, josta löytyy samankaltaisuuksien lisäksi myös uusia ja yllättäviä seikkoja.

 Karl-Erik Strand huomioi myös merkkivuotta muistaen lähes päivälleen 200 vuotta sitten pidettyä Kenraali von Döbelnin jäähyväispuhetta Suomelle Uumajassa. Strand kehui Suomen loistokkaita matkakohteita huomioiden Suomen korkeatasoiset hotelliketjut ja hyvät liikenneyhteydet. Strand totesi lopuksi Suomen olevan Pohjolan ylivoimaisesti paras konferenssijärjestäjä, mitä ruotsalaisten tulisi ehdottomasti hyödyntää.

Kunniavieraat saivat osallistua myös Visit Finland And Friends-tapahtuman Suomi-aiheiseen tietokilpailuun, jossa parhaimmin menestyvät voittivat lentolippuja, risteilyjä, hotelliyöpymisiä ja ravintolakäyntejä.

Fantastiska Finland

Fantastiska Finland -kirja Tilaisuuden kirjaesittely tarjosi vieraille mahdollisuuden tutustua Suomen kaupungeista ja niiden kiehtovasta historiasta, dramaattisista 1900-luvun käänteistä, maan kehittymisestä sekä kulttuuritarjonnasta kauneilla väreillä kuvitettuun Ann Gerd Steinbyn kirjaan, Fantastiska Finland.

Karl-Erik Strand sanoo jo kolmatta kertaa järjestetyn Visit Finland and Friends- tapahtuman olleen menestyksekäs joka vuosi. Positiivista palautetta on tullut niin suomalaisilta edustajilta kuin ruotsalaisilta ostajilta.
 

Teksti ja kuvat: Henriikka Autio

Lisää: Visit Finland(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)

kauppa