Utrikesminister Tuomioja deltar i nordiskt utrikesministermöte

Pressmeddelande 99/2013
30.4.2012

Utrikesminister Erkki Tuomioja deltar i ett möte för de nordiska ländernas utrikesministrar i Sandhamn i Stockholms skärgård den 2–3 maj. Sverige är i år ordförande för det nordiska utrikes- och säkerhetspolitiska samarbetet.

Mötets centrala tema är hur det nordiska utrikes- och säkerhetspolitiska samarbetet ska utvecklas vidare. Ministrarna kommer bland annat att diskutera det nordiska samarbetet inom utrikesrepresentationen, nordiskt deltagande i fredsbevaring, den nordiska FN-politiken samt fördjupandet av det säkerhets- och försvarspolitiska samarbetet. Ministrarna kommer också att ta upp ärenden som rör Arktis och andra aktuella utrikespolitiska frågor.

Utrikesminister Tuomioja deltar i en diskussion i Finlandsinstitutet tillsammans med Sveriges utrikesminister Carl Bildt den 3 maj under temat ”Är säkerhetspolitiken framtiden för det nordiska samarbetet?”.

För mera information: utrikesministerns specialmedarbetare Tarja Kantola, tfn 040 590 4119 och chefen för enheten för norra Europa Vesa Vasara, tfn 050 408 2634.



 

pohjoismainen yhteistyö