Suomen suurlähetystö Tukholmassa hakee korkeakouluharjoittelijoita vuodelle 2021

Suurlähetystö rekrytoi harjoittelijoita vuodelle 2021 poliittiseen yksikköön sekä lehdistö- ja kulttuu-riyksikköön. Toivomme harjoittelijoiksi opintojen loppuvaiheessa olevia opiskelijoita.

Työtehtävät ja vaatimukset

Poliittinen yksikkö (harjoittelijoiden määrä 2)

Poliittinen yksikkö hakee yhtä harjoittelijaa ajalle 1.4.–30.6.2021 sekä yhtä harjoittelijaa ajalle 1.9.–30.11.2021.

Harjoittelija avustaa virkamiehiä eri tehtävissä, kirjoittaa muistioita ja selvityksiä sekä avustaa tapahtumien järjestämisessä ja suurlähetystön asiakaspalvelussa.

Harjoittelijoilta edellytetään erinomaista suomen kielen taitoa sekä hyvää ruotsin kielen suullista ja kirjallista taitoa. Harjoittelijan tulisi olla kiinnostunut kansainvälisistä ja yhteiskunnallisista kysymyksistä, ulko- ja turvallisuuspolitiikasta, EU-asioista sekä talous- ja kauppapolitiikasta. Edellytämme harjoittelijoilta analyyttisyyttä, hyviä vuorovaikutustaitoja ja oma-aloitteisuutta. Keskeisten toimistotyökalujen (Excel, Word, Power Point) on oltava hyvin hallussa.

Lehdistö- ja kulttuuriyksikkö (harjoittelijoiden määrä 1)

Lehdistö- ja kulttuuriyksikkö hakee yhtä harjoittelijaa ajalle 1.2.–30.4.2021.

Harjoittelija suunnittelee viestintää, tuottaa sisältöä sosiaaliseen mediaan ja lähetystön kotisivulle sekä avustaa tapahtumien järjestämisessä ja suurlähetystön asiakaspalvelussa.

Harjoittelijoilta edellytetään erinomaista suomen kielen taitoa sekä hyvää ruotsin kielen suullista ja kirjallista taitoa. Harjoittelijan tulisi olla kiinnostunut Suomen maakuvatyöstä, viestinnästä, kansainvälisistä ja yhteiskunnallisista kysymyksistä sekä ulkopoliittisista ja kauppapoliittisista teemoista. Edellytämme harjoittelijoilta analyyttisyyttä, hyviä vuorovaikutustaitoja ja oma-aloitteisuutta. Keskeisten toimistotyökalujen (Excel, Word, Power Point) ja sosiaalisen median kanavien on oltava hyvin hallussa.

Palkkaus

Korkeakouluharjoittelijalle maksetaan Kelan työssäoloehdon täyttävä vähimmäispalkka (vuonna 2020 bruttopalkka ilman työnantajan sivukuluja oli 1 236 euroa/kk).

Palkkaa, harjoittelun muuta rahoitusta ja muita asioita koskevat lisätiedot:

  • Harjoittelu edellyttää yliopiston/oppilaitoksen tuen. Todistus myönnetystä tuesta tulee liittää hakemukseen. 
  • Oppilaitoksen rahoitustuen tulee olla noin 1 000 euroa/kk. Kolmas kuukausi kokonaan työnantajan kustantamana on mahdollinen.

Hakeminen

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi ja ansioluettelosi 1.12.2020 mennessä osoitteeseen: [email protected]. Otsikoi liitteet muotoon Sukunimi_Etunimi_Hakemus ja Sukunimi_Etunimi_Ansioluettelo.

Ilmoita hakemuksessa selkeästi myös, mitä harjoitteluajanjaksoa ja tehtävää (poliittinen tiimi, lehdistötiimi) haet. MS Teams -haastattelut kevään harjoitteluihin pyritään järjestämään joulua edeltävillä viikoilla.