Ruotsin kirkon ruotsinsuomalainen kulttuuripalkinto Juhani Rantaselle ja Kaisa Syrjänen Schaalille 

Ruotsin kirkko on jakanut vuoden 2009 ruotsinsuomalaisen kulttuuripalkinnon. Rovasti Juhani Rantanen BorÅsista ja selvityssihteeri Kaisa Syrjänen Schaal Tukholmasta saivat jakaa 10 000 kruunun arvoisen palkinnon.

Palkinto jaettiin viime viikonvaihteessa Karlstadissa, Ruotsin kirkon ruotsinsuomalaisen seurakuntatyön valtakunnallisessa foorumissa. Kulttuuripalkinto myönnettiin ansiokkaasta työstä ruotsinsuomalaisen kulttuurin ja suomenkielisen vähemmistön parissa.

Juhani Rantanen on eläkkeellä oleva pappi ja rovasti, joka on työskennellyt vuosikymmenten ajan sekä puolue- että kirkkopolitiikassa ruotsinsuomalaisten ja suomen kielen vähemmistöaseman puolesta. Rantasen palkintoa perusteltiin seuraavasti: "Hän on tehnyt työtä yhdistyksissä ja kirkolliskouksissa, mutta hänet muistetaan lämmöllä myös monien suomenruotsalaisten parissa, joiden kanssa hän on työskennellyt Skaran hiippakunnassa". 

Kaisa Syrjänen Schaal on työskennellyt useiden valtion vähemmistöpolitiikan selvitystöiden parissa. Perusteluna palkinnon myöntämiselle oli Syrjänen Schaalin äärimmäisen ansioitunut työskentely ruotsinsuomalaisten vähemmistökysymysten kanssa.  Syrjänen Schaal on korostanut työssään erityisesti lasten ja nuorten oikeuksia ja mahdollisuuksia kehittää identiteettiään suhtautumalla myönteisesti taustaansa, vähemmistökieleensä ja -kulttuuriinsa.

kulttuuri