Puolustusministeri Niinistö osallistui Sälenin turvallisuuskonferenssiin

Puolustusministeri Jussi Niinistö teki työvierailun Ruotsiin maanantaina 14. tammikuuta 2019. Niinistö osallistui Taalainmaalla Sälenissä järjestettävään Ruotsin suurimpaan turvallisuus- ja puolustuspoliittiseen konferenssiin.

Niinistö oli muun muassa mukana pohjoismaisten puolustusministereiden yhteisessä paneelikeskustelussa, jossa käsiteltiin pohjoismaista puolustusyhteistyötä ja -kykyä.

Sälenin vuosittaisen turvallisuus- ja puolustuspoliittisen konferenssin järjestää poliittisesti sitoutumaton Folk och Försvar- yhteisö, joka pyrkii edistämään Ruotsissa keskustelua turvallisuuspolitiikasta ja puolustuksesta. Kolmipäiväiseen tapahtumaan osallistuu tänä vuonna noin 350 vierasta ja 60 puhujaa. Tapahtumaan kutsutaan perinteisesti asiantuntijoita myös muista Pohjoismaista.

Paneelikeskustelu "Nordic Defence Capabilities" on katsottavissa osoitteessa http://www.folkochforsvar.se/rikskonferensen.html(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan).

Puolustusministeri Niinistön avauspuheenvuoro on luettavissa Suomen puolustusministeriön verkkosivuilla www.defmin.fi/puheet(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)