Muumit valloittavat Tukholman Konserttitalon!

Tukholman Konserttitalo omistaa toukokuisen viikonlopun Suomelle, Ruotsille ja maailman tunnetuimmalle valkoiselle peikolle. 16.-17.5. on ohjelmassa makupaloja sekä lapsille että aikuisille. Kesänäyttely Tove Janssonin ja Muumipeikon maailmasta avataan lauantaina 16.5. 

Tervetuloa Muumipeikon maailmaan!  

Den farliga resan ©Oy Moomin Characters

Tukholman Konserttitalon näyttely "En egen värld - Tove Jansson och Mumintrollen" esittelee Tove Janssonin kuvituksia ja Muumipeikon maailmaa, ja näyttely kertoo myös siitä kuinka muutamat erityispiirteet voivat olla lähteenä eri hahmojen luomiselle. Kaikki tietävät miltä Muumipappa näyttää, hänellähän on oma musta hattunsa, ja Muumimammalla on raidallinen esiliinansa ja suuri käsilaukkunsa. Näyttely antaa myös vinkkejä siitä miten satuja ja ajatusleikkejä voi aloittaa aivan itsekin. Näyttelyn lähtökohtana ovat Tove Janssonin Muumi-kirjat. Ne ovat ajattomia, ja ne puhuttelevat sekä suuria että pieniä lukijoita, kertoo näyttelyn tuottaja Paula Hoffman. 

Näyttely avataan Konserttitalon ala-auloissa 16.5. klo 12 ja on avoinna yleisölle päivittäin 18.6. saakka. Aukioloajat ovat klo 11-17. Näyttelyyn on vapaa pääsy. 

Musiikkimatka Muumilaaksoon 

Lauantain ohjelmaan kuuluu myös konsertti, jossa Mynta-ryhmän muusikot laulavat tunnettuja Muumi-lauluja. Nuuskamuikkunen ja Pikku Myy harjoittelevat konserttia varten Muumi-bändin kanssa, mutta Muumipeikko on nukkunut pommiin... Luvassa on 50 minuuttia ihanaa musiikkiteatteria kaikkien tunnettujen Muumi-laulujen kanssa. Liput maksavat 60 kr lapsilta ja 100 kr aikuisilta. Esitykset lauantaina 16.5. Grünewaldsalenissa klo 11 ja klo 13 . 

Kirjeitä Helsingistä - Suomen ja Ruotsin yhteinen merkkivuosi 1809 

Sunnuntaina 17.5. klo 15 Grünewaldsalenissa kuullaan "Brev från Helsingfors" - suomalaisia tangoja suomeksi ja suomenruotsiksi Mattias Ennin esittämänä. Tekstit ovat mm. Tove Janssonin, Zacharias Topeliuksen ja Bengt Ahlforsin. Esiintyjät: Mattias Enn laulu, Jan-Erik Sandvik piano, Lauri Antila basso, Petri Goman harmonikka. Liput 160 kr.