Ministeri Paavo Väyrynen Tukholmassa

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrynen vieraili Tukholmassa keskiviikkona 8.7.2009. Päivän kestäneen vierailun aikana ministeri tapasi Ruotsin kehitysministeri Gunilla Carlssonin ja EU-ministeri Cecilia Malmströmin. Ennen ministeritapaamisiaan Väyrynen ehti käydä myös Suomen suurlähetystöllä ja tavata suurlähetystön henkilökuntaa. 

Ministerit Paavo Väyrynen ja Gunilla Carlsson. Kuva: Karin Oscarsson Ministerit Paavo Väyrynen ja Gunilla Carlsson. Kuva: Karin Oscarsson

Ministeri Carlssonin kanssa Väyrynen keskusteli muun muassa EU:n ja USA:n kehityspoliittisen yhteistyön kehittämisestä Ruotsin EU-puheenjohtajuuskauden aikana. Keskustelun takana on Väyrysen keväällä 2009 tekemä aloite transatlanttisesta kestävän kehityksen kumppanuudesta. Keskusteluissa Malmströmin kanssa aiheina puolestaan olivat muun muassa Itämeri-strategia ja pohjoinen ulottuvuus.

Suomen Tukholman suurlähetystörakennuksessa Gärdetissä Väyrynen kävi ensimmäistä kertaa. Vajaan tunnin kestäneen vierailun aikana hän kertoi suurlähetystön henkilökunnalle muun muassa ministeripestiinsä kuuluvista tehtävistä ja eroista kehitysministeriydessä eri maiden välillä. Hän puhui myös Suomen kehityspolitiikasta sekä transatlantisesta kehityskumppanuudesta.