Ministeri Henriksson osallistuu pohjoismaisten yhteistyöministerien kokoukseen Kööpenhaminassa

Pohjoismaisen yhteistyön ministeri Anna-Maja Henriksson osallistuu pohjoismaisten yhteistyöministerien kokoukseen 9. helmikuuta Kööpenhaminassa. Kyseessä on ensimmäinen kokous, jonka Pohjoismaiden ministerineuvoston tämän vuoden puheenjohtajamaa Ruotsi johtaa.

Ruotsin puheenjohtajuusvuoden tavoitteena on pohjoismaisten pääministerien hyväksymän Visio 2030 edistäminen. Tavoitteena on tehdä Pohjolasta maailman kestävin ja integroitunein alue vuoteen 2030 mennessä. Ruotsi panostaa puheenjohtajuuskaudellansa varsinkin liikkuvuuden lisäämiseen Pohjoismaiden välillä rajaesteyhteistyötä lisäämällä.

”Kiitän Ruotsia hyvästä ja ajanmukaisesta puheenjohtajuusohjelmasta. Pidän erittäin tärkeänä, että Ruotsi pyrkii puheenjohtajuusvuotenaan ratkaisemaan rajaesteitä ja helpottamaan ihmisten liikkumista, asumista, opiskelua, työskentelyä ja yrittämistä Pohjoismaiden välillä”, ministeri Henriksson toteaa.

Kokouksessa yhteistyöministerit keskustelevat visiotyöstä ja tekevät päätöksen yhteistyöohjelmasta vuosille 2025–2030. Lisäksi kokouksen keskeisiin aiheisiin kuuluu vuoden 2025 budjettisuunnittelu. Suomi toimii ministerineuvoston puheenjohtajana vuonna 2025.

Lisätiedot

  • Ann-Sofie Stude, Pohjoismaisen yhteistyön sihteeristön päällikkö, puh. 0295 350 531
  • Anita Westerholm, ministeri Henrikssonin erityisavustaja, puh. 0295 150 051