Median akkreditoituminen Arktisen neuvoston ulkoministerikokoukseen

Suomi toimii Arktisen neuvoston puheenjohtajamaana 2017–2019. Suomen puheenjohtajakausi päättyy ulkoministerikokoukseen Rovaniemellä 7. toukokuuta 2019. Median akkreditointi Arktisen neuvoston ulkoministerikokoukseen on avoinna maanantaihin 22. huhtikuuta saakka.

Arktinen neuvosto edistää kestävää kehitystä ja ympäristönsuojelua arktisella alueella. Ulkoministerikokouksia järjestetään keskimäärin joka toinen vuosi.

Suomen puheenjohtajakausi alkoi vuonna 2017 ja kestää Rovaniemellä 7.5.2019 pidettävään ulkoministerikokoukseen asti, jonka jälkeen puheenjohtajuus siirtyy Islannille. Kokoukseen on kutsuttu kaikki kahdeksan arktisen maan ulkoministerit ja arktisia alkuperäiskansoja edustavat pysyvät osallistujat.

Rovaniemen kokouksessa on tarkoitus allekirjoittaa Rovaniemen deklaraatio, hyväksyä neuvoston strateginen suunnitelma, työryhmien toimintakertomukset ja päättää niiden työtä ohjaavista suuntaviivoista.

Arktisen neuvoston kahdeksan jäsenvaltiota ovat Islanti, Kanada, Norja, Ruotsi, Suomi, Tanskan kuningaskunta, Venäjän federaatio ja Yhdysvallat. Neuvoston kuusi alkuperäiskansoja edustavaa pysyvää jäsentä ovat Aleuttien kansainvälinen järjestö, Arktinen Athabaskanin neuvosto, Gwich’inien kansainvälinen neuvosto, Inuiittien napapiirikonferenssi, Saamelaisneuvosto ja Venäjän pohjoisten alkuperäisikansojen järjestö.

Median akkreditointi

Arktisen neuvoston ulkoministerikokousta seuraavia tiedotusvälineitä pyydetään akkreditoitumaan viimeistään maanantaina 22. huhtikuuta 2019 oheisen linkin kautta:  https://www.lyyti.in/ACMinisterialMeeting2019_Media(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Akkreditoinnit ovat henkilökohtaisia eikä niitä voi siirtää toiselle henkilölle. Akkreditointipyyntöjä  ei oteta vastaan määräajan jälkeen.

Akkreditointikortit voi noutaa Rovaniemellä hotelli Pohjanhovista sunnuntaista 5.5 alkaen. Ulkoministeriö lähettää hyväksytysti akkreditoituneille median edustajille lisätietoa mm. korttien noutamisesta sekä muista kokouksen järjestelyistä akkreditointiajan päätyttyä.

Medialle tarkoitettu ohjelma

Varsinaisen kokouspäivän 7.5 poolauksiin sekä mahdollisiin muihin mediatapahtumiin (esim. ministerien kuvausmahdollisuudet) ilmoittaudutaan erikseen lähempänä kokousta. Kuvausmahdollisuuksia järjestetään jo maanantaina 6. toukokuuta.

Ulkoministeriö lähettää lisätietoa mm. aikatauluista kaikille hyväksytysti akkreditoituneille median edustajille siihen sähköpostiosoitteeseen, joka on ilmoitettu akkreditoitumisen yhteydessä.

Osallistuminen näihin tapahtumiin saattaa olla rajattua.

Mediakeskus Lappi Areenalla

Akkreditointi oikeuttaa sisäänpääsyyn mediakeskukseen. Kokouspaikkana toimivalla Lappi Areenalla on medialle varattu mahdollisuus työskennellä sekä seurata kokousta tiistaina 7.5.2019.

Kokouspaikan sekä Rovaniemen keskustan välillä on järjestetty shuttle-bussikuljetus median edustajille. Kuljetuksen reitistä ja aikatauluista annetaan yksityiskohtaisempaa tietoa lähempänä kokousta. On hyvä huomioida, että saapuminen kokouspaikalle omalla autolla tai taksilla ei ole mahdollista.

Lähetysautot tai raskaampi kuvauskalusto tms. on mahdollista tuoda mediakeskukseen maanantaina 6.5. klo 18 mennessä.

Turvatarkastuksissa on esitettävä kuvallinen henkilöllisyystodistus ja akkreditointikortti.

Median majoittuminen ja saapuminen

Medialle tarkoitettuna hotellina toimii Scandic Hotel Pohjanhovi. Hotellihuoneita on saatavilla Rovaniemellä rajoitetusti, joten ne kannattaa varata pian. Medialle varattu hotellihuonekiintiö on voimassa 19.4. saakka.

Rovaniemen lentokentälle saapuvilta lennoilta on järjestetty kuljetus kaupungin keskustaan 5-6.5 sekä paluukuljetus 7.5 iltapäivällä. Aikataulu tarkentuu lähempänä kokousta.

Ulkoministeriö ei kata median majoitus- tai matkakustannuksia.

Lisätietoja

https://um.fi/arktisen-neuvoston-ulkoministerikokous-2019(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Median akkreditointi: 
Tiedotusavustaja Miia Vihola, puh. +358 40 5908 741

Median ohjeisohjelma:
Viestintäsuunnittelija Outi Koskinen, puh. +358 40 510 7515

Mediakeskuksen palvelut:
Yksikönpäällikkö Vesa Häkkinen, puh. +358 40 481 9880

Suomen Arktisen neuvoston puheenjohtajuus:
https://um.fi/suomen-puheenjohtajakausi-arktisessa-neuvostossa-2017-20191(Linkki toiselle web-sivustolle.)
Johtava asiantuntija René Söderman, puh. +358 295 351 742

Arktinen neuvosto:
http://www.arctic-council.org(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Arktisen neuvoston sihteeristö:
https://arctic-council.org/index.php/en/contact(Linkki toiselle web-sivustolle.)
Kristina Baer, Communications Officer, puh. + 47 911 203 70