Kulttuuri.se kokosi tietopaketin vähemmistökirjailijoille

Kulttuuri.se kokosi tietopaketin vähemmistökirjailijoille

Kulttuuriyhdistys Kulttuuri.se on koonnut verkkosivulleen kattavan tietopaketin vähemmistökirjailijoille. Osa kolmestatoista artikkelista on ruotsiksi, jotta myös muiden kansallisten vähemmistöjen kirjoittajat voivat hyötyä tiedostosta.

Kaksi henkilöä tietokoneen äärellä.
Kuva: Riitta Supperi, Keksi, Team Finland

Kirjailija Maarit Turtiaisen kokoama sivusto antaa vihjeitä kirjanteon eri vaiheita varten. Kuka voisi kustantaa kirjan, miten pitää toimia saadakseen kirjansa kirjastoon tai kirjakauppaan, miten Adlibris ja BTJ toimivat ja miten hioa markkinointia.

Monet ruotsinsuomalaiset kirjoittajat ovat valittaneet, että on ihan turha hakea tukea Kulttuurineuvostolta, koska sitä ei kuitenkaan saa. He ovat myös moittineet hakukaavakkeita vaikeaselkoisiksi. Turtiainen yrittää selvittää mitä tuen saamiseksi vaaditaan ja miten sitä tulisi hakea.

Suomenkielisessä osassa annetaan vihjeitä henkilöistä, jotka voivat mm. antaa palautetta käsikirjoituksesta tai oikolukea tekstejä, kerrotaan kursseista sekä apurahoista. Siinä on myös yhteenveto 40 ruotsinsuomalaisen kirjailijan vastauksista kyselykaavakkeeseen, jossa kysyttiin mm. painopaikoista, kannenteosta, oikoluvusta, apurahoista, kursseista ja toiveista ja tarpeista.

Kulttuuri.se sai Infopankin tekemiseen tukea Kulttuurineuvostolta sekä Eskilstunan, Uppsalan ja Östhammarin kunnilta. Avustusta haettiin Ruotsinsuomalaisen kirjoittajayhdistyksen ja Finn-Kirjan myötävaikutuksella.

Infopankki löytyy Kulttuuriyhdistys Kulttuuri.se:n verkkosivulta.