Finland, Finland, Finland - tiivis tanssi-ilta Suomen instituutissa 

Moderna Dansteatern on vapaille tanssijoille, koreografeille ja tanssiryhmille tarkoitettu vierailunäyttämö, ja Moderna Dansteatern c/o on kaksivuotinen projekti, jota tanssiteatteri vetää ollessaan evakossa remontissa olevalta näyttämöltään Tukholman Skeppsholmenilta. Tällä kertaa näyttämönä on Suomen instituutti ja aiheena suomalainen tanssitaide. 

Reaching Hanna Pajala-Assefan elokuvasta Reaching, kuva Teemu Määttänen

Finland, Finland, Finland - Moderna Dansteatern c/o Finlandsinstitutet pitää sisällään suomalaista performanssia, tanssielokuvaa ja tangoa kahden illan ajan 3.-4.4.

Performanssina nähdään koreografi Jenni Kivelän teos Diano Marina. Se kertoo tanssiteoksen rakentamisesta ja sen aiheena on koreografi itse. Kivelän töissä yhdistyvät liike, teksti ja teatteri synnyttäen moniulotteista tanssiteatteria. Hänen teostensa maailmoja on kuvattu lempeiksi, humoristisiksi, ironisiksi, viihdyttäviksi, monitasoisiksi ja yleisöystävällisiksi. Kivelä valmistui koreografiksi 2002 Teatterikorkeakoulun tanssitaiteenlaitokselta ja on työskennellyt sen jälkeen pääsääntöisesti Helsingissä tehden teoksia Kiltit ihmiset -ryhmän kanssa. Hän on myös tehnyt tilausteoksia muille tanssiryhmille sekä toiminut Zodiak Uuden tanssin keskuksen house-koreografina vuosina 2004–2005. 

Suomalaista tanssielokuvaa on esittelemässä Loikka-tanssielokuvafestivaalien taiteellinen johtaja Hanna Pajala-Assefa. Hän näyttää kolme omaa suosikkiaan: Panu Varstalan ja William Ilesin "Jäljessä", useiden ohjaajien "Raadelma" sekä oman ohjauksensa "The Reaching". Pajala-Assefan tanssielokuva "The Reaching" kertoo liikkeestä, ihosta ja elämästä, ja se kertoo naisen vartalon muuttumisesta ja pisteliäästä tuntemuksesta sitä vastaan. 

Darya och MÅnskensorkestern Darya och MÅnskensorkestern, kuva Jonas Jörneberg

Lauantai-illan loppuhuipennukseksi esiintyy Darya ja MÅnskensorkestern. Karismaattinen Darya Pakarinen ja hänen tyylikäs orkesterinsa esittävät suomalaista tangoa esikuvinaan Annikki Tähti, Olavi Virta ja Eino Grön. Daryan tangoinnostus juontaa juurensa suomalaiselta tangoa rakastavalta isoisältä ja myös suomalaissukuisella orkesterinjohtaja Viktor Littmarkilla on tango verissä. He perustivat MÅnskensorkesterin yhdessä vuonna 2004. Yleisö toivotetaan tervetulleeksi tanssimaan tangoa illan päätteeksi Daryan laulun tahtiin.

kulttuuri