8+8 -korutaidenäyttely Eskilstunassa

Näyttely esittelee kahdeksan suomalaisen ja kahdeksan ruotsalaisen korutaiteilijan teoksia. Esillä on yhteensä 40 korutaideteosta. Taiteilijoiden lähtökohtana on ollut Merkkivuosi 1809 ja maiden yhteinen historia ja kulttuuriperinne. Näyttely on esillä Eskilstunan taidemuseossa 26.3.-3.5. 

 

Jaakko Vasko: Tre kronor Jaakko Vasko: Tre kronor

8+8 -näyttely on tiivistetty yhteenveto tämän päivän suomalaisesta ja ruotsalaisesta korutaiteesta. Näyttely on tuotettu yhteistyössä suomalaisen Korutaiteilijat ry:n ja ruotsalaisen Galleri Platinan kanssa. 

Suomen ja Ruotsin yhteisellä historialla on ollut suuri vaikutus molempien maiden taiteelle. Korutaide ilmiönä on uudempaa muotoilukulttuuria ja se irrottautui korumuotoilusta toisen maailmansodan jälkeen, jolloin siitä tuli itsenäinen taidekäsityön osa-alue etenkin Pohjois-Euroopassa ja Skandinaviassa.

Näyttelyn ruotsalaisia taiteilijoita ovat Sofia Björkman, Sara Borgegård, Jenny Edlund, Auli Laitinen, Helena Maria Lindholm, Åsa Lockner, Åsa Skogberg ja Annika Åkerfelt. Suomesta mukana ovat Clarice Finell, Juhani Heikkilä, Janne Hirvonen, Petteri Ikonen, Tuija Markonsalo, Eija Mäkelä, Kati Nulpponen ja Jaakko Vasko.

Lue lisää: Eskilstuna konstmuseum(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)

kulttuuri