Suomen kielen kursseja kesällä 2023

Haluaisitko parantaa suomen kielen taitoasi tai kenties aloittaa suomen kielen opiskelun? Suomessa järjestetään kesällä 2023 eritasoisille opiskelijoille paljon erilaisia kursseja. Valittavana on myös etäkursseja.


 

Suomen Tukholman-instituutti(Linkki toiselle web-sivustolle.) järjestää Turussa intensiivikurssin 31.7.–5.8. Kurssi maksaa 9200 kruunua sisältäen majoituksen, 24 oppituntia, aamupalan, lounaan ja vapaa-ajan aktiviteetteja. Ilmoittautuminen viimeistään 31.5.

Samaan aikaan 31.7.–5.8. myös Hanasaaren kulttuurikeskus(Linkki toiselle web-sivustolle.) järjestää intensiivikurssin Espoossa. Kurssi maksaa ilman majoittumista 700 euroa, majoittumisen kanssa 970 euroa ja majoittumisen lisäksi ruokailu 1195 euroa. Maksuihin sisältyy 36 tuntia opetusta ja lisäksi vapaa-ajan aktiviteetteja. Hakuaika päättyy 30.4.

Jyväskylässä(Linkki toiselle web-sivustolle.) intensiivikurssi järjestetään 3.–21.7. ja kursseja on eritasoisille opiskelijoille. Kurssi maksaa 695 euroa, mikä pitää sisällään 80 opetustuntia ja noin 60 tuntia kulttuuriin tutustumista. Ilmoittautuminen viimeistään 18.6.

Helsingin seudun kesäyliopisto(Linkki toiselle web-sivustolle.) järjestää kursseja niin vasta-alkajille kuin jo kieltä hyvin puhuville. Kursseja järjestetään sekä läsnä- että etäopiskeluna.

Myös Helsingin avoin yliopisto(Linkki toiselle web-sivustolle.) järjestää eri tasoisia kursseja verkko-opetuksena.

Vaasan kesäyliopisto(Linkki toiselle web-sivustolle.) järjestää eri tasoisia suomen kielen kursseja, 105—195 euroa riippuen kurssin pituudesta.

Lärkulla(Linkki toiselle web-sivustolle.) järjestää Karjaalla suomen kielen kesäkurssin 5.6.–25.8.. Opetusta on kolmessa eritasoisessa ryhmässä. Ensimmäinen viikko maksaa 400 euroa ja sen jälkeen 170 euroa/viikko. Maksu sisältää 24 tuntia opetusta, ruokailut ma–pe ja majoituksen.

Kesälukio(Linkki toiselle web-sivustolle.) järjestää 15–19-vuotiaille suomen kielen ja kulttuurin opetusta Anjalassa 24.–30.7.. Kurssi maksaa 450 euroa, mikä sisältää ylläpidon, majoituksen, opetuksen ja vapaa-ajan ohjelman. Ilmoittautuminen 1.5. mennessä.

Familia(Linkki toiselle web-sivustolle.) ry järjestää sekä lähi- että verkko-opetusta suomen kielen alkeista sekä verkko-opetusta jatkotasosta. Kurssit järjestetään 5.6.–10.8. ja opetusta on maanantaisin, tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin. Kurssit maksavat 250 euroa.

Kuva: Elina Sirparanta