Alexander Stubb Dagens industri -lehden kolumnistiksi

Alexander Stubb Alexander Stubb

Suomen ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb on yksi ruotsalaisen Dagens industri -sanomalehden uusista kolumnisteista. Myös Ruotsin vihreiden entinen äänitorvi Maria Wetterstrand kuuluu Di:n uuteen nimekkääseen kolumnistijoukkoon.

Dagens industrin päätoimittaja, suomalainen Peter Fellman on innoissaan uusista värväyksistä.
– Olemme tyytyväisiä, että voimme tarjota lukijoillemme kirjoituksia näin vahvoilta politiikan ja elinkeinoelämän tekijöiltä, niin Ruotsissa kuin ulkomaillakin, sanoo Fellman.

Alexander Stubbin ja Maria Wetterstrandin lisäksi Di:n uusia kolumnisteja ovat Ruotsin entinen ulkomaankauppaministeri Maria Borelius sekä Ruotsin TV4:n toimitusjohtaja Jan Scherman.

Stubb on toiminut aiemmin kolumnistina useissa päivä- ja aikakauslehdissä. Päätoimittaja Peter Fellman toivoo, että ministeri ottaa Di:ssa vahvasti kantaa EU-aiheisiin kysymyksiin.

– Hänen aiheensa ovat raskaita, mutta Stubb kirjoittaa myös erittäin hauskasti. Hän on sitä paitsi vähän riippumaton ja voi ajaa vahvasti omaa asiaansa, arvioi Peter Fellman resume.se -nettijulkaisulle.

Maria Wetterstrand vaihtoi vastikään roolinsa vihreiden äänitorvesta ja kansanedustajasta vapaaksi keskustelijaksi. Se, että hänen miehensä Ville Niinistö valittiin Suomen vihreiden puheenjohtajaksi ja sittemmin ympäristöministeriksi, helpotti Wetterstrandin mukaan päätöstä.

Dagens industri on vuonna 1976 perustettu lehti, jota julkaisee Bonnier.