Suurlähetystö palveluksessanne

Suomen Tokion-suurlähetystö on Suomen virallinen edustaja Japanissa. Se toimii siltana Suomen ja Japanin välillä pyrkien kehittämään kahdenvälisiä suhteita laaja-alaisesti Suomen intressien pohjalta. Suurlähetystöä johtaa suurlähettiläs Tanja Jääskeläinen ja sen toimialue kattaa Japanin lisäksi Mikronesian, Palaun ja Marshallin saaret. 

Poliittiset ja taloudelliset tehtävät muodostavat perinteisesti suurlähetystön työn perustan. Ne pitävät sisällään neuvotteluja, yhteyksien luomista eri tahoihin Japanissa, politiikan ja talouskehityksen seurantaa sekä raportointia Suomen hallitukselle ja ministeriöille. Tehtäviin kuuluvat myös virallisiin vierailuihin liittyvät järjestelyt.

Suurlähetystö palvelee niin ikään passi- ja viisumiasioissa, antaa erilaisia notaaripalveluja sekä avustaa Japanissa hädänalaiseen asemaan joutuneita suomalaisia. Suomen kunniakonsulaatit Japanissa sijaitsevat Hokkaidolla, Nagoyassa, Kita-Kyushulla ja Osakassa.  

Suurlähetystön lehdistö- ja kulttuuriosaston tehtävänä on edistää Suomen tunnettuutta ja maakuvaa Japanissa viestinnän ja kulttuurin keinoin. Osasto vastaa toimittajien tiedusteluihin, hoitaa virallisten vierailujen lehdistöjärjestelyt sekä järjestää mediavierailuja Suomeen ja tukee kulttuuriyhteyksien kehittymistä Suomen ja Japanin välillä. 

Suomalaisia yrityksiä palvelee Japanissa vahva Team Finland-verkosto. Sen ytimen muodostavat suurlähetystö, suurlähetystön kaupallinen osasto Business Finland, Suomalais-japanilainen kauppakamari (FCCJ) ja Suomen Japanin instituutti. Verkosto toimii saumattomassa yhteistyössä saman katon alla suurlähetystörakennuksessa.