Saammeko esitellä: Fintan

Moi! Fintan tässä!

Fintan on Suomen Tokion-suurlähetystön maskotti. Tämä suunnilleen 7-vuotias vaaleahiuksinen ja sinisilmäinen pikkupoika on ylpeä kotimaastaan ja kantaa siksi aina Suomen lippua mukanaan. Hänen lempivaatteensa on leijonapuku, sillä leijona on myös Suomen symboli.

Fintanin löytää parhaiten suurlähetystön Twitter-tililtä, @FinEmbTokyo(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan), jossa hän jakaa kaikenlaista tietoa ja mielenkiintoisia juttuja Suomesta, suomen kielestä ja suomalaisista japanin kielellä.

Suurlähetystön Twitter-tili avattiin vuoden 2011 loppupuolella, ja Fintan astui mukaan kuvioon keväällä 2012. Tuolloin Japanin yleisradioyhtiö NHK alkoi Twitter-tilillään kutsua Suomen suurlähetystön tiliä Fintaniksi. Nimi on yhdistelmä sanoista ”Finland” ja ”-tan”, joka on japaninkielinen hellittelynimi, samanlainen kuin tavallisempi ”-chan”. Ulkonäkönsä Fintan sai japanilaisen animaattorin Kenji Itoson ja Tomohiro Ishiin kynistä myöhemmin vuonna 2012.

Tietääksemme Fintan oli ensimmäinen suurlähetystöä sosiaalisessa mediassa edustava piirroshahmo. Nykyisellä yli 160 000:lla seuraajallaan Fintan vastaa yhdestä maailman suosituimmista suurlähetystön Twitter-tileistä.

Hän on myös esiintynyt lukuisissa sanomalehtiartikkeleissa, nettijulkaisuissa ja televisio-ohjelmissa. Fintan on myös seikkaillut Suomen Tokion-suurlähetystön tuottamissa lyhytanimaatioissa ja opastanut japanilaisia suomalaisen saunan saloihin virtuaalitodellisuudessa.