Suomalaisyhteisö

Suomi-kai


Suomi-kai on Japanissa asuvien suomalaisten yhdistys, joka on ylläpitänyt ja edistänyt suomalaista kulttuuria ja suomen kieltä Tokiossa jo 40 vuotta. Suomi-kai pitää suomalaista kerhoa ja kesäleiriä lapsille sekä lainaa kirjastossaan suomenkielistä kirjallisuutta. Suomi-kai järjestää myös myyjäisiä ja juhlia sekä tarjoaa vinkkejä Japaniin muuttavalle. Suomi-kain jäsenet tapaavat suomalaisen kirkon tiloissa.

Suomi-kirkko(Linkki toiselle web-sivustolle.)
Suomi-kirkko on luterilainen seurakunta Tokion Shinjukun Wasedan kaupunginosassa. Ensimmäinen Suomi-kirkko rakennettiin Tokion Nakanon kaupunginosaan vuonna 1990. Syyskuussa 2019 se muutti Wasedaan. Suomi-kirkossa kokoontuu Japanin evankelis-luterilaisen kirkon yksi paikallisseurakunta. Japaninkielinen jumalanpalvelus on joka sunnuntai klo 10:30. 
Suomi-kirkon työntekijät puhuvat suomea. Tarvittaessa ota yhteyttä: lähetystyöntekijät Hiroaki ja Päivi Yoshimura (heinä-elokuun Suomessa), puh. 03-3362-1105 tai sähköpostitse: [email protected]

Suomi-koulu(Linkki toiselle web-sivustolle.)
Tokion Suomi-koulu toimii nykyään Tokyo International Schoolin tiloissa. Suomi-koulu kokoontuu lukuvoden aikana yhteensä 13 kertaa syyskuusta toukokuuhun.Tokion Suomi-koulu kuuluu maailmanlaajuiseen Suomi-koulujen verkostoon. Koulussa voivat opiskella kaikki 3-18-vuotiaat Suomesta ja suomen kielestä kiinnostuneet oppilaat.

Kansain Suomalaisten Seura
Kansain Suomalaisten Seura järjestää virkistystoimintaa Japanissa asuville suomalaisille. Toimintaan kuuluvat jäsenien "Suomi-Info" netissä, kuukausittaiset tapaamiset, juhlien järjestäminen sekä pääsiäis- ja joulukirkko Nishinomiyan Suomi-kirkossa. Seura järjestää myös suomen kielen opetusta japanilaisille
ja toisinaan tapaamisia suomalaisten ja japanilaisten kesken.

Yhteyshenkilö: Hannu Kurunsaari [email protected]