Usein kysytyt kysymykset

Asiakaspalvelun ajanvaraus

Suomen kansalaisten ei tarvitse varata asiakaspalveluaikaa. Suosittelemme kuitenkin ajanvarausta jonotuksen välttämiseksi. Muiden maiden kansalaisille ajanvaraus on pakollinen.

Asiakaspalveluajat ovat: ma - pe 09.00 - 12.00 (viimeinen aika klo 11.30) ja ke 13.00 - 16.30 (viimeinen aika klo 16.00).

Varaa aika lähettämällä sähköposti osoitteeseen: [email protected] ja liitä mukaan seuraavat tiedot:
- nimi
- kansalaisuus
- puhelinnumero
- asiatyyppi: passi / henkilökortti / notaariasia / viisumi / oleskelulupa / muu
- aikatoiveet (päivä ja kellonaika)

Mahdolinen lisätieto asiasta on aina tervetullutta.

Valitettavasti emme voi aina tarjota asiakkaan toivomaa aikaa. Asiakaspalveluaika on varattu vasta kun edustusto on vahvistanut ajan sähköpostitse.

Ajokortti

Suomalainen ajokortti ei pääsääntöisesti kelpaa Japanissa. Mikäli haluat autoilla Japanissa, sinulla tulee olla kansainvälinen ajokortti tai sinun tulee vaihtaa ajokorttisi japanilaiseen ajokorttiin.

Kansainvälinen ajokortti

Kansainvälinen ajokortti on voimassa vuoden. Suomen kansallisen ajokortin perusteella kansainvälisen ajokortin kirjoittaa Autoliitto(Linkki toiselle web-sivustolle.).

Japanilainen ajokortti

Kansallisen ajokortin vaihto japanilaiseen ajokorttiin hoituu asuinprefektuurin alueellisessa ajokorttitoimistossa. Tokion alueellisen poliisilaitoksen verkkosivuilla on englanninkieliset ohjeet (Linkki toiselle web-sivustolle.)ajokortin vaihtamiseksi Tokion alueella.

Japanin ajokorttitoimistot vaativat japaninkielisen käännöksen ajokortista. Suomalaisen ajokortin voi käännättää japaniksi Japan Automotive Federationin (Linkki toiselle web-sivustolle.)kautta. Suomen edustustot eivät voi todistaa oikeaksi tai kääntää suomalaisia ajokortteja. Tarvittaessa englanninkielisen ajokorttiotteen voi tulostaa Liikenne- ja viestitäviraston Traficomin(Linkki toiselle web-sivustolle.) sivuilta.   

Apostille

​​​​​​Lisätietoa Apostillesta kohdassa Asiakirjojen laillistaminen.

Eläimet

Tarkista kotieläminen Suomeen tuontiin liittyvät säännöt Ruokavirastosta(Linkki toiselle web-sivustolle.).

Kokeiden valvonta

Kokeiden ja tenttien valvonnoasta voit sopia Suomen Japanin kulttuuri-instituutin kanssa.
Yhteystiedot: johtaja Anna-Maria Wiljanen (anna-maria.wiljanen(at)finstitute.jp)