Vienti ja kansainvälistyminen: palvelut ja asiantuntijat Japanissa

Team Finlandin verkosto Japanissa auttaa suomalaisia yrityksiä maailman kolmanneksi suurimmalla markkinalla. Tavoitteinamme ovat Suomen ja Japanin välisen kaupankäynnin ja liiketoiminnan kasvu, japanilaisten investointien houkutteleminen Suomeen sekä tutkimus- ja tiedeyhteistyön edistäminen. Lisäksi tehtäviimme kuuluu Suomen maakuvan vahvistaminen. Edistämme Suomen ja suomalaisen osaamisen tunnettuutta Japanissa ja luomme uusia mahdollisuuksia suomalaisille toimijoille.

Tokion Team Finland –palveluihin kuuluvat raportointi markkinoiden mahdollisuuksista, yhteyksien luominen, ongelmatapauksissa (esim. kaupanesteet) avustaminen, yhteistyökumppanuuksien edistäminen sekä arvovaltapalvelut.

Team Finland -verkosto Japanissa 

Suomen suurlähetystö, Tokio

Suomen Tokion-suurlähetystö edistää Suomen ja Japanin kahdenvälisiä suhteita sekä Suomen poliittisia ja taloudellisia etuja Japanissa. Edustusto on aktiivinen myös maakuvatyössä ja edistää Suomi-tuntemusta Japanissa. Suurlähettiläs johtaa Team Finland -toimintaa yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa.

Puheenjohtaja: 
Tanja Jääskeläinen, suurlähettiläs 
tanja.jaaskelainen(a)gov.fi

Team Finland -koordinaattori: 
Niina Väisänen,  vastuuvirkamies, talous- ja kauppapolitiikka
niina.vaisanen(a)gov.fi
puh. +81 3 5447 6000

Maakuva ja media:
Reetta Purontakanen, lehdistövirkamies
reetta.purontakanen(a)gov.fi

Maatalous ja ruokavienti (Japani ja Etelä-Korea):
-

Puolustusasiamies:
Jan Engström
jan.engstrom(a)gov.fi

Business Finland Tokio(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Business Finland tarjoaa yrityksille tukea ja yhtenäisen palvelupolun Japanin markkinoille sekä jakaa tietoa Japanin markkinamahdollisuuksista. Business Finlandin yhteydessä toimivat myös Invest in Finland sekä Visit Finland, joiden tehtävinä on edistää Suomeen suuntautuvia investointeja sekä vahvistaa Suomeen suuntautuvaa matkailua.

Johto:
Suvi Sundquist, Regional Manager
suvi.sundquist(a)businessfinland.fi

Suomen Japanin Instituutti(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Suomen Japanin Instituutti edistää taitelija-, tutkija- ja opiskelijavaihtoa sekä esittelee suomalaista tutkimusta, koulutusta ja kulttuuria. Instituutti edistää myös suomalaista koulutusvientiä Japaniin. Instituutti tarjoaa kontakteja japanilaisille, joita kiinnostaa yhteistyö suomalaisten instituutioiden kanssa. 

Anna-Maria Wiljanen, johtaja
info(a)finstitute.jp

Finnish Chamber of Commerce in Japan (FCCJ)(Linkki toiselle web-sivustolle.)

FCCJ on Japanin ja Suomen välistä kaupankäyntiä edistävä, voittoa tavoittelematon organisaatio. Japanin kauppa- ja teollisuusministeriön hyväksymän FCCJ:n suurimman jäsenryhmän muodostavat Japanissa toimivat suomalaiset yritykset ja japanilaiset yritykset, joilla on jo liiketoimintaa Suomessa tai halua laajentaa liiketoimintaansa Suomeen.

Antti Kunnas, Executive Director
antti.kunnas(a)fcc.or.jp 

Kunniakonsulaatit

Suomen kunniakonsulaatit valvovat Suomen ja suomalaisten etuja ja oikeuksia asemamaassa yhdessä edustuston kanssa. Kunniakonsulaatit edistävät myös Suomen ja asemamaan kaupallistaloudellisia ja kulttuurisuhteita yhteistyössä edustuston kanssa ja osallistuvat Suomen maakuvan vahvistamiseen. Suomen Japanin-kunniakonsulaatit sijaitsevat Osakassa, Kitakyushussa, Nagoyassa ja Sapporossa.

Voit myös jättää yhteydenottopyynnön(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan) Team Finland –verkoston asiantuntijalle Suomessa. 

Lisätietoa