Flygförbindelserna från Kambodja

Resenär - letar du fortfarande efter flyg från Kambodja till Finland? Se listan över aktuell flyginformation (uppdaterad 17.4.).

EU-delegationen (Delegation of the European Union to The Kingdom of Cambodia) i Phnom Penh har samlat in en förteckning över flygdata som för närvarande finns tillgänglig över flyg som flyger från Phnom Penh (se bilaga).

Från Kambodja finns det för tillfället väldigt limiterade kommersiella flyg (alla med mellanlandningar) kvar till Europa. En av möjligheterna som finns kvar är att resa via Seoul i Sydkorea, därifrån man kan resa vidare till Finland exempelvis via Qatar eller London. Transit i Seoul är möjlig enbart för passagerare vars bagage är registrerade till den slutliga destinationen redan i avreselandet dvs. i Kambodja, eftersom det inte är tillåtet att lämna transit-området utan att hamna i karantän. Vi rekommenderar att boka hela rutten från Phnom Penh till Finland under samma resebiljett antingen via flygbolaget (till exempel Qatar Airways) eller via en resebyrå. Vidare är det skäl att bekräfta med flygbolaget att bagaget registreras ända till slutdestinationen redan i Kambodja.

Försök finna flygbiljetter på flygbolagens och resebyråernas webbplatser istället för att ringa. Beakta att situationen kan förändras snabbt. Listan kan användas som hjälp, men beakta de dagliga förändringarna. Beakta myndigheternas krav på inresa och transit. Utrikesministeriet ansvarar inte för uppgifterna.

Lista över flygförbindelser på engelska (uppdaterad 17.4.)