Finsk gemenskap i Thailand

I Thailand finns ungefär 1500-2000 fast bosatta finländare, och några tusen som är delvis bosatta i landet.

Krungthepin Suomalaiset (Finländarna i Krungthep)

Krungthepin Suomalaiset är en finsk förening grundad år 2004. Syftet med föreningen är att upprätthålla det finska språket och den finska kulturen samt att fungera som länk mellan olika finska föreningar i Thailand. Föreningen upprätthåller också ett bibliotek för sina medlemmar. Mera information om föreningen får du per:

e-post: [email protected]
Webbplats: http://kruntsu.wordpress.com/
Facebook: Krungthepin Suomalaiset

Bangkoks Finlandsskola Bansku

Bangkoks Finlandsskola Bansku (Finnish Language School in Bangkok) koncentrerar sig på att undervisa i det finska språket och den finska kulturen, och är avsedd för finska barn eller barn av finsk härkomst, som är minst 3 år gamla. Vi har 2 timmar långa träffar ungefär varannan söndag under terminen, i NIST International Schools utrymmen. Vår målsättning är att upprätthålla och utveckla våra elevers kunskaper i finska genom att erbjuda dem inspirerande aktiviteter på finska, samtidigt som de får träffa andra barn som är intresserade av att lära sig finska i trevliga tecken.

e-post: [email protected] 
Facebook: Bangkokin Suomi-koulu Bansku

Pattaya Suomi-Seura (Pattaya-Finlandsällskapet)

Pattaya Suomi-Seura fungerar aktivt under vintersäsongen då finländare semestrar i Pattaya. Medlemmarna är cirka femhundra stycken. Sällskapet ordnar bland annat karaokekvällar och dans och värmer sin bastu på lördagar. I sällskapets utrymmen kan man läsa tidningar och låna böcker. Varje dag serveras husmanskost.

308/388 Pratamnak Road Soi 3
Moo 12, Nongprue
Banglamung Chonburi
20150 Thailand
Tfn. +66 (0) 6 1095 0890

e-post: [email protected]
Webbplats: www.pattayasuomiseura.fi
Facebook: Pattaya Suomi-Seura

Hua Hinin seudun suomalaiset (Finländarna i Hua Hinområdet)

Föreningen grundades år 2009 och har som syfte att hjälpa finländare som vistas i Hua Hinområdet i alla ärenden som gäller boende och vistelse i Thailand, samt att få sina medlemmar att trivas bättre i landet. Medlemmarna är ungefär 350 stycken. Föreningen har ett bibliotek och en klubblokal i Hua Hin Soi 94/1.

e-post: [email protected]
Webbplats: http://huahininseudunsuomalaiset.fi/
Facebook: Hua Hinin seudun suomalaiset

Finska skolan i Pattaya

Sedan 2010 har en finsk skola verkat i Pattaya. Undervisningen sker med finska lärares krafter och följer undervisningsplanen i Finland. Syftet med skolan är att göra det lättare för finska familjer som är bosatta eller vistas i Pattaya att ordna barnens skolgång.

Mera information finns på skolans webbplats: www.pattayansuomalainenkoulu.com

Finländsk pastor

Till den finländska pastorns uppgifter hör att arrangera de viktigaste kyrkliga förrättningarna och gudstjänsterna både för finländare som är bosatta i Thailand och för dem som besöker landet. Ta kontakt i förväg gällande kyrkliga förrättningar som dop eller vigsel. Den finska pastorn erbjuder också konfidentiella samtal och själavård. Bäst når du pastorn per e-post: [email protected]

Tillsammans med de lokala finska föreningarna försöker man fira de viktigaste högtiderna så som jul- och påskgudstjänster också utanför Bangkok. I samband med dessa högtider finns pastorn tillgänglig för kyrkliga förrättningar och privata samtal.

Mera information på webben:

suomenkirkkothaimaassa.fi
Svenska kyrkan
Finlands ev.luth. kyrka i utlandet