Suomen suurlähetystö Tokiossa hakee korkeakouluharjoittelijaa syksylle 2024

Suomen suurlähetystö Tokiossa hakee korkeakouluharjoittelijaa syksylle ajalle 1.10.-31.12.2024. Ulkoministeriö ja Suomen edustustot ulkomailla ottavat korkeakouluharjoittelijoita harjoittelujaksoille. Edellytyksenä on, että opiskelija saa harjoittelua varten rahoitustukea joko oppilaitokseltaan tai joltakin muulta UM:n hyväksymältä taholta.

Tehtävät:

- Japanin poliittista ja taloudellista kehitystä käsittelevien selvitysten laadinta, ml. opintotaustasta riippuen itsenäinen seuranta- ja raportointivastuu jostakin kokonaisuudesta

- Osallistuminen erilaisiin edustuston ulkopuolisiin kokouksiin ja seminaareihin, ja niistä raportointi

- Osallistuminen Team Finland –yhteistyöhön ja edustuston yhteisen julkisuusdiplomatiaohjelman toteutukseen, ja muihin edustuston tehtäviin

Opintotausta ja opintojen vaihe: 

Toiveena on ensisijaisesti taloustieteitä tai valtio/yhteiskuntatieteitä sekä mielellään myös Aasia–opintoja suorittanut tai maisteriopintojen loppuvaiheessa oleva opiskelija.

Kielitaito:

Vaatimuksena on hyvä suomen ja englannin kielen suullinen ja kirjallinen taito. Japanin kulttuurin ja kielen tuntemus on eduksi.

Muut vaatimukset:

Suomen kansalaisuus, ja normaalit tietojenkäsittelytaidot vaaditaan. Sujuvasta kynästä ja sosiaalisen median tuntemuksesta on hyötyä.

Toivomme joustavaa ja positiivista asennetta sekä hyviä yhteistyötaitoja, lisäksi ulospäin suuntautuneisuus on eduksi.

Rahoitus:

Kolmen kuukauden harjoittelujaksojen toteutumisen edellytyksenä on, että harjoittelijan korkeakoulu vastaa harjoittelun rahoituksesta vähintään kahden kuukauden osalta, jolloin suurlähetystö voi maksaa maksimissaan yhden kuukauden palkan. Korkeakouluharjoittelijalle maksetaan Kelan työssäoloehdon täyttävä vähimmäispalkka, joka on 1399,00 EUR/kk vuonna 2024. Tieto myönnetystä rahoituksesta tulee kirjata hakemukseen.

Hakemukset ja hakuaika:

Suomenkielinen hakemus ja CV harjoittelun rahoitustietoineen tulee lähettää määräaikaan maanantaihin 5.8.2024 mennessä sähköpostitse [email protected] (avautuu uuteen ikkunaan) Sähköpostiviestin otsikkoon merkintä "korkeakouluharjoittelija". Kutsumme osan hakijoista hakuajan päättymisen jälkeen etäyhteyksin pidettävään haastatteluun.

Tietosuoja

Hakemalla tehtävään hyväksyt tietosuojakäytäntömme ja annat suostumuksesi henkilötietojesi käsittelyyn. Käsittelemme edustustolle annettuja henkilötietoja luottamuksellisesti ja EU:n tietosuojalainsäädännön mukaisesti. Emme siirrä tai luovuta tietoja eteenpäin ilman perusteltua ja lainmukaista syytä. Tutustu tietosuojakäytäntöömme tästä.(Linkki toiselle web-sivustolle.)