Suomen suurlähetystö Tokiossa etsii kokkia

Etsimme kokkia suurlähetystöön määräaikaiseen työsuhteeseen ajalle 15.8.2020 – 31.12.2021, sopimusta on mahdollista jatkaa tämän jälkeen. Hakijalla tulisi olla kokkikoulutus, työkokemusta sekä kiinnostusta työskennellä kansainvälisessä työympäristössä ja tehdä suomalaista ruokaa ja ruokakulttuuria entistä tunnetummaksi Tokiossa japanilaisille ja kansainvälisille vieraille. Hakemus pyydetään lähettämään 31.5.2020 mennessä.

Suomen Tokion-suurlähetystö etsii kokkia suurlähetystöön ja suurlähettilään virka-asuntoon määräaikaiseen työsuhteeseen ajalle 15.8.2020 – 31.12.2021. Aloitus 15.8.2020 tai myöhemmin riippuen voimassa olevista matkustusrajoituksista. Työsopimusta on mahdollista jatkaa vuodella. Hakijalla tulisi olla kokkikoulutus, työkokemusta sekä kiinnostusta työskennellä kansainvälisessä työympäristössä ja tehdä suomalaista ruokaa ja ruokakulttuuria entistä tunnetummaksi Tokiossa japanilaisille ja kansainvälisille vieraille.

Suurlähetystön edustustiloissa ja suurlähettilään virka-asunnossa järjestetään viikoittain useita erilaisia edustustilaisuuksia, tilaisuudet vaihtelevat pienistä lounaista isoihin vastaanottoihin. Tehtävässä tarvitaan joustavuutta, oma-aloitteisuutta, hyviä vuorovaikutustaitoja ja luovuutta. Japanissa Suomi on kokoaan suurempi ja tunnetumpi ja kokin tehtävänä on tuottaa suurlähetystön vieraille korkeatasoisia elämyksiä suomalaisen ruuan ja ruokakulttuurin ympärillä, ml. ruuan esillepano ja kattaus.

Pääasialliset työtehtävät

  • Erilaisten edustustilaisuuksien suunnittelu ja toteutus suurlähetystön edustustiloissa ja suurlähettilään virka-asunnossa.
  • Ruokalistojen suunnittelu, kustannuslaskenta sekä ruoka-aineiden, tarvikkeiden ja juomien hankinta.
  • Ruuan valmistus ja edustava esillepano erilaisiin tilaisuuksiin lähtien pienistä lounaista isoihin usean sadan vieraan vastaanottoihin.
  • Ruuanlaiton jälkityöt ja keittiön ja työvälineiden hankintaan ja kunnossapitoon liittyvät tehtävät.

Tehtävän edellyttämät vaatimukset:

  • Kokkikoulutus, vahva ammattitaito ja alan työkokemus.
  • Kokemus ruuanvalmistuksesta isoihin tilaisuuksiin.
  • Joustavuus erityisesti työaikojen suhteen ja kyky työskennellä kansainvälisessä ympäristössä ja tiimissä.
  • Hyvä organisointi- ja paineensietokyky, palveluhenkisyys ja kyky sopeutua nopeasti muuttuviin tilanteisiin.
  • Vähintään tyydyttävä englannin kielen taito, japanin kielen ja kulttuurin tuntemus katsotaan eduksi.

 

Tehtävään sovelletaan paikallisesti palkatun työntekijän työehtoja ja Japanin lainsäädäntöä. Työaika on 40 tuntia viikossa ja työ suoritetaan pääasiallisesti arkisin mutta työhön sisältyy paljon iltatilaisuuksia. Tehtävään sisältyy asuntoetu, n. 52 m2 asunto suurlähetystön yhteydessä Tokion keskustassa.  

Tehtävään ehdolla olevasta hakijasta tehdään hakijan suostumuksella turvallisuusselvitys (laki turvallisuusselvityksestä 726/2014). Turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteesta www.supo.fi(Linkki toiselle web-sivustolle.).

Käsittelemme meillä antamiasi henkilötietoja luottamuksellisesti ja EU:n tietosuojalainsäädännön mukaisesti. Emme siirrä tai luovuta tietoja eteenpäin ilman perusteltua ja lainmukaista syytä. Tutustu tietosuojakäytäntöömme osoitteessa www.um.fi/tietosuoja-ulkoasiainhallinnossa. Hakemalla tehtävään, hyväksyt tietosuojakäytännön ja annat suostumuksesi henkilötietojesi käsittelyyn.

Lisätietoja tehtävästä antaa suurlähettiläs Pekka Orpana ([email protected](Linkki toiselle web-sivustolle.) ) ja työsuhteen ehdoista Terhi Hakala ([email protected]).

Pyydämme lähettämään kirjalliset hakemukset ja palkkatoiveen CV- ja todistuskopioineen (tutkinto- ja työtodistukset suosituksineen) 31.5.2020 mennessä osoitteeseen [email protected]. Hakemuksia ei palauteta.