Kulttuuriyhdistykset

Alvar Aalto -seura

Maailmankuulun suomalaisarkkitehdin Alvar Aallon (1898 - 1976) rakennuksista moni sijaitsee Saksassa. Aalto on suunnitellut kuuluisan Aalto-teatterin Esseniin, kulttuurikeskuksen Wolfsburgiin sekä kerrostalot Berliinin Hansa-kortteliin ja Bremenin Neue Vahriin.

Aallon työtä tekee tunnetuksi Saksassa, Itävallassa ja Sveitsissä vuonna 1994 perustettu Alvar Aalto -seura. Se järjestää näyttelyitä, seminaareja ja opintoretkiä sekä julkaisee tiedotuslehteä, Bulletinia.

Yhteystiedot:
Alvar Aalto Gesellschaft
Riitta Pelkonen-Lauer
Tel.:. +49-89-680 4881
E-Mail: riittalauer[at]aol.com

Jean Sibelius -seura

Jean Sibelius (1865 - 1957) matkusti vuonna 1889 höyrylaivalla Helsingistä kohti Berliiniä opiskelemaan sävellystä ja musiikkia. Opintomatkalla oli suuri merkitys Suomen musiikkihistorialle Sibeliuksen mm. omaksuessa piirteitä eurooppalaisesta sinfoniatraditiosta. Myös Sibeliuksen musiikilliset esikuvat, kuten Mozart ja Mendehlsson, olivat saksalaisia.

Jean Sibelius -seura on tehnyt Suomen kansallissäveltäjän tuotantoa tunnetuksi Saksassa vuodesta 1991 lähtien. Seuran työ ei jää säveltäjän tunnetuimpina teoksina pidettyjen seitsemän sinfonian kertaamiseen, vaan seuran tavoitteena on lisätä tietoa mestarin elämästä ja hänen koko musiikillisesta tuotannostaan.

Lisäksi seura edistää muiden suomalaisten säveltäjien ja suomalaisen musiikkikulttuurin tuntemusta Saksassa. Se muun muassa pitää yllä suomalaista musiikkiarkistoa, tukee lasten ja nuorten musiikkiharrastusta, järjestää konsertteja ja tekee yhteistyötä muiden maiden Sibelius-seurojen kanssa.

Yhteystiedot:
Jean Sibelius Gesellschaft Deutschland e.V.(Linkki toiselle web-sivustolle.)