Suomen Saksan-instituutti

Vuonna 1994 perustettu Suomen Saksan-instituutti on saksankielisten maiden ensimmäinen suomalainen kulttuuri-instituutti. Sen tehtävä on tukea yhteistyötä ja kulttuurivaihtoa Suomen ja saksankielisen Euroopan välillä.

Suomen Saksan-instituutti neuvoo ja yhdistää eri toimijoita keskenään ja tarjoaa kiinnostuneille yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa monipuolisen ohjelmakirjon. Toiminnan keskiössä on kaksipuoleisen dialogin edistäminen, näkyvyyden ja suomalaisten kulttuuri- ja tiedetoimijoiden työmahdollisuuksien vahvistaminen sekä toimivien yhteistyöverkostojen luominen.

Instituutin toimipaikkana toimii Berliinin kaupunginosa Mitte. Tilat historiallissa "Topas Arkade / Polnische Apotheke“ -rakennuksessa ovat saavutettavissa jalan Friedrichstraßen rautatieasemalta ja Unter den Linden -bulevardilta.

Voittoa tavoittelematon Suomen Saksan-instituutti perustettiin Suomen Saksan-instituutin säätiön (toimipaikka Helsinki) toimesta. Instituutti kuuluu Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituutit ry:n sekä Berliinin eurooppalaisten kulttuuri-instituuttien EUNIC Berlinin instituuttiverkostoon.

Suomen Saksan-instituutti
Friedrichstr. 153 a (3. OG), 10117 Berlin-Mitte
+49 30 40 363 18 90
info[at]finstitut.de
Aukioloajat: ti + to klo 11–19 

 

www.finnland-institut.de(Linkki toiselle web-sivustolle.)