Viola Kleinista uusi kunniakonsuli Saksan Dresdeniin

Viola Kleinista uusi kunniakonsuli Saksan Dresdeniin

Toimitusjohtaja Viola Klein on valittu Saksin kunniakonsuliksi Dresdenissä. Kyseessä on Suomen kymmenes kunniakonsulaatti Saksassa. Viola Klein on myös ensimmäinen nainen kunniakonsulina Saksassa.

Suurlähettiläs Anne Sipiläinen ja kunniakonsuli Viola Klein.
Kuva: Maija Yrjä / Suomen suurlähetystö, Berliini

Viola Klein toimii tällä hetkellä perustamansa Saxonia Systems Holdingin toimitusjohtajana. Yritys on toiminut 1990-luvulta lähtien IT- ja software-neuvonnan parissa. Se työllistää 265 työntekijää Saksassa sekä Unkarissa.

Klein on laajasti verkostoitunut ja toimii hyväntekeväisyysorganisaatioissa, esimerkiksi perustamansa terveysalan kansalaisjärjestö HOPE-Gala Dresdenin puheenjohtajistossa. Järjestön tavoitteena on tarjota apua Etelä-Afrikan AIDS-tilanteeseen. Klein valittiin vuonna 2011 ”Vuoden dresdeniläiseksi”.

-Olen hyvin otettu siitä, että Suomi on valinnut minut edustamaan maataan, Viola Klein sanoo. – Suomea pidetään monessa suhteessa mallimaana – Suomen tarjoama korkeatasoinen koulutus on vain yksi esimerkki tästä. Haluan verkostoni avulla edistää saksalaisten ja suomalaisten yritysten suhteita ja lisätä yhteistyötä niiden välillä. Yhteistyö ulkomaisten toimijoiden kanssa kannattaa aina.

Kunniakonsuli Kleinin erinomaiset yrityssuhteet ja osaaminen digitalisaation ja koulutuksen saralla tekevät hänestä erinomaisen edustajan Suomen talous- ja kulttuurimaailmalle.

-Olen erittäin iloinen, että saamme pätevän ja tehokkaan kunniakonsulin Saksin osavaltioon. Toimitusjohtaja Viola Klein on erinomainen valinta edustamaan Suomea. Olen vakuuttunut siitä, että hänen toimintansa tuo uutta pontta Suomen ja Saksin väliselle talouden ja kulttuurialan yhteistyölle. Saksin merkitys on kasvanut huomattavasti, minkä vuoksi kunniakonsulaatin uudelleenperustaminen Saksiin on meille oleellista. On hienoa, että kunniakonsuleidemme joukossa on nyt myös nainen, sanoo suurlähettiläs Anne Sipiläinen.

Kunniakonsulaatti tulee toimimaan Dresdenissä Kleinin yrityksen tiloissa ja sen aukioloajat ovat tiistaisin klo 16–18 (alkaen 28.1.2020).

Lisätiedot:
Suomen suurlähetystö, Berliini
Tanja Huutonen, lehdistö- ja kulttuurineuvos
[email protected]

Dresdenin kunniakonsulaatti
Fritz-Foerster-Platz 2, 01069 Dresden
[email protected] 

kunniakonsulit